Domov News Ako nájsť rozdiely medzi modelmi Toyota GR86 a Subaru BRZ. Jednoducho, ochutnajte...

Ako nájsť rozdiely medzi modelmi Toyota GR86 a Subaru BRZ. Jednoducho, ochutnajte ich

Ako originálne predstaviť naozaj drobné odlišnosti medzi dvomi takmer rovnakými vozidlami? Japonci na to zase raz prišli a servírujú Toyotu GR86 a Subaru BRZ na tanieri. A to doslova.

Pozor, ide o ohrozený druh. Aj takto nejak by sa dali označiť vozidlá od japonských výrobcov Subaru a Toyota. Konzervatívna dvojica kupé GR86 a BRZ sú posledným odkazom na staré, dobré petrolheadské časy. Dva ľahučké a športovo ladené stroje pre klasikov majú svojich obdivovateľov. No aj napriek tomu, že modernizácia triafa model za modelom, v tomto prípade sa mrštné kupé oboch výrobcov stačia vyhýbať. Stále tak naďalej rozdávajú vodičský zážitok na akejkoľvej ceste.

Podobnosť nie je náhodná

Obidva modely ako GR86 tak aj BRZ sú v skutku podobné, ako vajce vajcu. Záujemcovia o ne tak musia siahnuť hlboko a hľadať detaily ich odlišnosti. Či je lepšie to, či ono nedokážeme určiť. Stále to zostáva voľbou srdca a vodičských preferencií. Jednoducho, každému vyhovuje niečo iné. A práve preto sa na svet dostala neobvyklá pomôcka. Tá prostredníctvom svojej chute a vône má poukázať na minimálne rozdiely dvoch japonských legiend.

Kari má byť tou správnou odpoveďou. Síce tento pokrm pochádza z Indie, Japonci v tom vidia istú paralelu. Tento pokrm vzniká zmiešaním rôznych ingrediencii a výsledné dochutenie charakterizuje um kuchára. V Japonsku je kari s ryžou základom jedálnička a väčšina ľudí pozná typický recept pre svoj región. Nápad odlíšiť vozidlá prostredníctvom jedla sa odohral na závodnej trati Fuji International Speedway. Kde jedna časť podávaného jedla symbolizovala model GR 86 a druhá model BRZ. Časť GR86 bola pikantnejšia a ostrejšia, časť BRZ sladšia s výrazne bohatšou chuťou.

Cítite sa ako gurmán ?

Gurmáni majú schopnosť odlíšiť jednotlivé chute vďaka svojim chuťovým pohárikom. Rovnako tak skúsení vodiči vnímajú rozdielnosť dvoch takmer identických áut. Odlišnosť týchto dvoch modelov spočíva v kĺboch prednej nápravy, pružinách, stabilizátoroch a naprogramovaní riadiacich jednotiek. Toyota GR86 by mala jazdiť ostrejšie a mať lepšiu odozvu na plynový pedál. Subaru BRZ je smerovo stabilnejšie a pohodlnejšie. GR86 sa odkazuje na predkov Drift scény, BRZ zasa na svojich predkov charakteristických pohonom všetkých štyroch kolies.

Aj takto sa dá poukázať na odlišnosť. Pretože vďaka vnímaniu chuti jedla je možné poodhaliť aj rozdielnosť na cestách. A aj napriek malým rozdielom, BRZ a GR86 stále spoločne plávajú proti prúdu a nosia svojim majiteľom tú spontánnu radosť z jazdy.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCZ
Predchádzajúci článokPrivítajte novú Mazdu 2! Teda pardon, novú Mazdu Yaris…
Nasledujúci článokMaybach predstavil svoj off-roadový koncept. Dočká sa sériovej výroby?