Domov News Poznáme slovenské ceny novej generácie Kia Sportage. Začína už od…

Poznáme slovenské ceny novej generácie Kia Sportage. Začína už od…

Na trh oficiálne prichádza už piata generácia populárneho Kia Sportage. Extravagantná naozaj je, ponúkne to najlepšie, čo automobilka vyprodukovala a začína aj na zaujímavej cene.

Cieľom automobilky bolo vytvorenie najoptimálnejšieho SUV. Nový Sportage určuje trend, ktorým sa automobilka posúva vpred. Kia vsádza na svoje inovácie a dúfajú, že práve model Sportage dokáže veci pozdvihnúť.

Vo večerných hodinách nám boli predstavené oficiálne ceny tohto modelu a taktiež bol zahájený exkluzívny predpredaj tohto výnimočného a obľúbeného mestského SUV. Výbavy sú naozaj bohaté už od základného stupňa, no každý si bude môcť auto nakonfigurovať presne podľa seba.

Pod kapotu sa dostanú najmodernejšie hybridné jednotky, ktoré sú dobre známe z ostatných modelov. Hybridné agregáty dopomáhajú k znižovaniu tak nenávidených emisií. Najnovšie benzínové a dieselové agregáty majú vnútorné spaľovanie (ICE) a sú dostupné v rôznych výkonnostných verziách. Aktuálne bude k dispozícií široká paleta motorov a to HEV, MHEV, ICE a v prvom, prinajhoršom druhom kvartály budúceho roka príde aj PHEV. Okrem klasického predného náhonu sa môžeme tešiť aj na pohon všetkých štyroch kolies.

Motorizácie

Základným motorom pre výbavu Silver je 1.6 T-GDI, čiže turbobenzín s výkonom 110 kW / 150 koní. Ide tak o akýsi štandard na našich cestách. Cena výbavy Silver začína na 22.690 €. Za diesel (1.6 CRDi 85 kW / 116 koní) vo výbave Silver si o niečo viac priplatíme, stáť bude 24.190 €. Pre úroveň výbavy Silver tak je možnosť iba predného náhonu.

Ďalšie výbavy sú už viac variabilnejšie. Pri ostatných výbavách môžete zvoliť predný náhon alebo pohon všetkých štyroch kolies, či benzín alebo diesel a taktiež si viete zvoliť prevodovku – 6-stupňový manuál alebo 7 stupňová automatická dvojspojka. Chýbať taktiež nebudú dobre známe výbavy Gold, Platinum a GT-Line. Samozrejmosťou pre nový Sportage je štandardná 7-ročná záruka na vozidlo.

Ako sme spomenuli vyššie, nový Sportage je extravagantným autom, ktoré dokáže naozaj zaujať a svoju klientelu si rozhodne nájde. Už od základnej výbavy máte množstvo asistentov, ktorí vám dokážu dopomôcť a Sportage je oproti minulej generácií postavený určite o latku vyššie!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMaybach predstavil svoj off-roadový koncept. Dočká sa sériovej výroby?
Nasledujúci článokTypy karosérií: Sedan, kupé či liftback, poznáte ich všetky?