Domov News Iba 25 kusov a cena skoro 2,5 milióna eur. Takto vyzerá najdrahšie...

Iba 25 kusov a cena skoro 2,5 milióna eur. Takto vyzerá najdrahšie Bentley v histórií

Bentley prostredníctvom svojej zákazkovej divízie Mulliner údajne pracuje už na druhom ultraluxusnom modeli.

Tým predchádzajúcim je model Bentley Bacalar, luxusom prešpikovaný model bez strechy, z ktorého bude vyrobených len 12 kusov. Podľa najnovších informácii pripravujú aktuálne dvojdverový model, trošku menej exkluzívny, keďže jeho výrobná séria by sa mohla rozšíriť až na 25 exemplárov. Ďalšími rozdielmi medzi nimi bude pevná strecha a štýlové prvky odvodené od divokého modelu 2019 EXP 100 GT.

Dizajn má údajne slúžiť ako vízia budúcich modelov Bentley bez spaľovacieho motora. Práve preto zahŕňa viacero podnetov, ktoré neskôr prevezmú čisto elektrické vozidlá s logom Bentley. Podľa tej istej správy predná maska nadobudne viac agresivity. Osvojí si hranatejší motív a nový pohľad na masku chladiča, ktorú lemujú tenké LED svetlomety.

Neskutočný výkon

Za vonkajší vzhľad auta nesie zodpovednosť Andreas Mindt, ktorý vytvoril aj Bentley Hunaudieres z roku 1999. 22-ročný koncept sa nikdy nedostal do výroby, no zohral dôležitú úlohu v procese dizajnu Bugatti Veyron. Masívne oblúky kolies sú v ponuke nového kupé spolu s elegantnými zadnými svetlami a ďalšími detailmi, ktoré ho budú odlišovať od „obyčajného“ Continentalu GT.

Výkon a sila pochádza z 6,0-litrového motora V12 s dvojitým turbodúchadlom, ktorý nájdete aj v modeli Continental GT Speed. Tento motor poskytuje výkon ohromujúcich 650 koní (485 kW) a krútiaci moment neskutočných 900 Nm. Vysokovýkonné kupé sa rozbehne na rýchlosť 100 km/h za 3,6 sekundy a maximálnu rýchlosť 335 km/h. Nové kupé Mulliner by malo priniesť podobné výkonové čísla.

Labutia pieseň pre motor V12

Na základe modelu Continental GT Speed ​​s masívnymi 440 mm karbón-keramickými prednými brzdami, tuhším odpružením a vylepšeným podvozkom by toto luxusné kupé mohlo signalizovať koniec legendárneho motora V12. Aktuálne informácie nasvedčujú, že dvanásťvalcový motor bude vyradený ihneď krátko po uvedení ďalšieho modelu Mulliner.

Ak vás zaujíma cena, tak si radšej rovno sadnite a predýchajte. Základná verzia, ak to tak môžeme nazvať, bude stáť od 1,5 milióna libier (1,76 milióna eur) a postupne vystúpa až na 2 milióny libier (2,35 milióna eur). Obrovské množstvo úprav na modeli Mulliner však môžu zvýšiť cenu, čím sa tento model stane najdrahším Bentley v histórii.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJUK.Motor1
Predchádzajúci článokDiaľničnú známku môžete mať zadarmo! Takto jednoducho ju môžete získať
Nasledujúci článokMitsubishi láka na nový koncept Ralliart. Niečo nám však na tom celom nehrá…