Domov Elektromobilita Do rodiny Peugeot pribudne nový elektrický model e-308. Ponúkne dojazd viac ako…

Do rodiny Peugeot pribudne nový elektrický model e-308. Ponúkne dojazd viac ako…

Automobilový koncern Stellantis neustále rozširuje svoje portfolio o elektrické modely. Ďalším do poradia sa má stať Peugeot e-308. V prevedení hatchback aj SW dostane pod svoju kapotu elektromotor a pridá sa k hybridom a klasickým modelom so spaľovákom pod kapotou. Poďme sa spoločne pozrieť na viac detailov o plánovanej elektrickej “novinke”.

Nový plne elektrický model Peugeot e-308 dostane ako základ prepracovanú modulárnu platformu s názvom EMP2. Nesie aj označenie eVPM. Akumulátory dostanú nový typ oveľa viac efektívnejších článkov. Ich cieľom jednoznačne bude znížiť spotrebu a predĺžiť dojazd až na viac ako 400 kilometrov.

Nové zloženie batérie

Prekvapivo nízko nastavili v Peugeote kapacitu batérie pre nové modely e-308 a e-308 SW. Celková kapacita batérie sa dostane na hodnotu 54 kWh. Z toho využiteľných bude iba 50 kWh. Ak by sme sa preniesli do sveta benzínu, 50 kWh možeme prirovnať ako ekvivalent k 19 litrom benzínu. Zmenilo sa aj zloženie batérie, čo by mohlo priniesť vylepšenia, ako napríklad rýchlejšie nabíjacie časy – aj keď Peugeot ešte nepotvrdil všetky technické detaily.

Oficiálne informácie neuzreli svetlo sveta, ale šušká sa o využití nových typov článkov s označením NMC811. Majú vyšší podiel mangánu a niklu a podstatne menej kobaltu. Ak všetko pôjde ako má, ideálne by mohol mať Peugeot spotrebu zhruba na úrovni 12,5 kWh na 100 kilometrov.

Výbavy bezozmien

Očakávame, že záujemcovia o model Peugeot e-308 dostanú podobný rozsah úrovní výbavy ako v prípade Peugeot e-208. Ponuku by mala otvárať najlacnejšia špecifikácia Active Premium, ktorá porastie cez stupeň Allure Premium zameraný na pohodlie až po športovú vlajkovú loď GT Premium. Peugeot tiež potvrdil, že e-308 vznikne ako hatchback aj kombi, pričom praktickejšia ponuka zamieri do showroomov krátko po hatchbacku.

Rovnako ako v prípade ostatných verzii Peugeot EV, úroveň štandardnej výbavy by mala zostať identická medzi benzínovými a elektrickými verziami 308. Elektrický model dostane teda rovnakú štruktúru výbavy ako benzínový a hybridný rad. Ako taký by e-308 Active Premium mal prísť so 16-palcovými zliatinovými diskami, LED svetlometmi, zadnými parkovacími senzormi a 10-palcovým informačno-zábavným systémom.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokSubaru predstavilo faceliftovaný model Forester. Prináša nové svetlá aj technológie a to nie je všetko…
Nasledujúci článokZbohom kombíkom dala nemecká automobilka Mercedes-Benz! Vieme aj presný dátum