Domov News Nový Land Rover Defender 130 je riadny obor! Patentové obrázky ukázali jeho...

Nový Land Rover Defender 130 je riadny obor! Patentové obrázky ukázali jeho skutočnú veľkosť

Už sme mali možnosť vidieť pripravovaný Land Rover Defender 130 v maskovanej podobe. Ale tieto úplne nové patentové obrázky poskytujú zatiaľ najjasnejší pohľad na osemmiestne SUV od britskej značky.

Povedzme si úprimne, pri maskovaných fotkách, sa dá len veľmi ťažko hodnotiť resp. odhadnúť skutočný tvar vozidla. Nech sa jedná o akýkoľvek parameter. Jasnejší pohľad na novým Land Rover Defender 130 nám však ponúkajú patentové skice, čo z nich teda môžeme vyčítať?

Land Rover Defender 130 by sa mal vyznačovať predĺženou karosériou, čím sa stane najväčšou a najpriestrannejšou verziou znovuzrodeného off-roadu. Popri modeloch 90 a 110 doplní trojúrovňovú zostavu modelov Defender.

Viac miesta pre pasažierov aj pre batožinu

Z týchto patentových obrázkov sa zdá, že rázvor modelu Defender 130 zostane nezmenený. Namiesto toho väčšiu dĺžku poskytuje oveľa dlhší zadný previs, ako je tomu pri modeli s označením 110, s väčším bočným oknom, ktoré siaha až po zadnú časť auta. Land Rover pravdepodobne využije dodatočný priestor na zlepšenie komfortu pre nohy cestujúcich v treťom rade, ako aj na zväčšenie batožinového priestoru.

Predĺžený zadný previs však ovplyvní terénne schopnosti Defenderu a jeho nájazdové uhly budú nižšie ako u kratších variantov. Inde je dizajn nezmenený, s výnimkou mierne prerobených bočných prieduchov na predných blatníkoch. Defender 130 by mal prísť na trh tento rok.  Už predtým však paparazzi zachytili testovanie auta na nemeckých cestách v čierno-bielej kamufláži, s čiernymi kolesami a tmavými tónovanými sklami.

Iba v luxusnom prevedení

Model 130, ktorý má zjavne natiahnutú karosériu s väčším zadným previsom, ponúkne viac priestoru v kabíne a miesta na sedenie až pre osem cestujúcich s voliteľným tretím radom. Model Land Rover Defender 130 bude predávaný, ako najluxusnejšia verzia Defendera. Popritom vlajková loď terénnych vozidiel Land Rover nájde svoje miesto v ponuke iba v špičkových výbavách. Napriek tomu, že táto verzia má podstatne väčší batožinový priestor, javí sa ako nepravdepodobné, že dostane prevedenie v komerčnej verzii Hardtop.

Defender 130 s dĺžkou približne 5,1 metra bude približne o 342 mm dlhší, ako model Defender 110. Bude dlhší o približne 227 mm aj ako jeho najbližší súper, Mercedes-Benz triedy G. Pod kapotou prototypu sa nachádza najnovší mild-hybridný 3,0-litrový radový benzínový šesťvalec Land Rover, ktorý by mal poskytnúť výkon približne 394 koní a zrýchlenie z 0 na 100 kilometrov za hodinu za približne 6 sekúnd.

Príde aj V8

Okrem silného benzínu máte k dispozícii aj mild-hybridný 3,0-litrový radový šesťvalec s výkonom 296 koní. Ten zrýchli z 0 na 100 kilometrov za hodinu do siedmich sekúnd. V ponuke by sa mohol ocitnúť aj plug-in hybrid P400e s výkonom 399 koní a najvýkonnejšia preplňovaná 5,0-litrová V8 pohonná jednotka s výkonom 518 konských síl.

 

V nadväznosti na dlhší Defender 130 sa tiež hovorí, že Land Rover tajne vyvíja pick-up verziu Defender, ktorá by mala sedieť na rovnakej extra dlhej platforme. Keď dorazí, pick-up s dvoma kabínami bude konkurovať legendárnemu Fordu Ranger.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokBMW v tom má jasno! S výrobou spaľovacích motorov skončiť nehodlajú
Nasledujúci článokMercedes triedy E ide proti prúdu, zachová si spaľovací motor