Domov News Žiadne nové modely ani dlho očakávaný Tesla Cybertruck. Dočkáme sa ho až…

Žiadne nové modely ani dlho očakávaný Tesla Cybertruck. Dočkáme sa ho až…

Cybertruck väčšinu ľudí šokoval, objednávky naň sa však len tak hrnú...

Šéf značky Tesla Elon Musk potvrdil, že americká firma v roku 2022 neuvedie na trh žiadne nové autá, vrátane dlho očakávaného Cybertrucku, ktorý bol odložený najskôr na rok 2023.

Veľkolepé sa javilo odhalenie unikátneho modelu Tesla Cybertruck a veľký počet budúcich majiteľov nemá na výber. Musia jednoducho čakať ďalej. Musk vidí problém v nedostatku dielov a preto sľubuje reálny dátum výroby týchto v skutku dizajnovo unikátnych vozidiel v budúcom roku. Podľa aktuálnych informácii by mal byť tým rozhodujúcim prvý kvartál budúceho roka, kedy by sa mali výrobné linky rozbehnúť naplno.

Musk v tom má jasno

“Tento rok nepredstavíme nové modely vozidiel. Nemalo by to žiadny zmysel, pretože stále budeme obmedzený na diely,” povedal Musk s odkazom na globálny nedostatok čipov.

Musk tvrdí, že akonáhle začne výroba Cybertruck, dúfa, že bude vyrábať štvrť milióna Cybertruckov ročne. No dosiahnutie tohto cieľa môže istú chvíľu trvať, pretože táto technológia sa ešte musí zlepšiť a v tejto fáze je stále veľmi nákladná. Batérie pravdepodobne nebudú tým limitujúcim faktorom pri výrobe modelu Cybertruck,” povedal. “Viac sa obávam vecí, ako napríklad ako sa môže vyrábať Cybertruck takým spôsobom, aby zostal cenovo dostupným napriek tomu, že máme v ponuke úžasnú technológiu.”

Konkurencia rozhodne nespí

Tesla Cybertruck bola odhalená ešte v roku 2019 a odvtedy sa každý rok odkladá. Odvtedy do priestoru elektrických pickupov vstúpili ďalší výrobcovia, vrátane Fordu s F-150 Lightning, Rivian s R1T, GMC s Hummer EV a Chevrolet s Silverado EV, aby sme vymenovali aspoň niektoré. Áno, väčšinu z týchto modelov na našich cestách asi neuvidíme, no v Amerike ide o ťažké váhy v spomínanom segmente.

Model Cybertruck sa podľa Elona Muska teda dostane k svojim majiteľom v roku 2023. Otázkou zostáva, či sa z reálneho dátumu nestane sága ako o našej diaľnici z Bratislavy do Košíc. No minimálne budúci majitelia tohto unikátu môžu dúfať, že sa ho dočkajú skutočne v roku 2023. Nám nezostáva nič len počkať, kedy Cybertruck uvidíme aj na našich slovenských cestách.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokNajsilnejšie SUV na svete. To je nový Aston Martin DBX707
Nasledujúci článokNajkratšia doba nabíjania!Porsche Taycan si pripisuje rekord do Guinnessovej knihy rekordov.