Domov News Nová Toyota Sequoia! Poriadne SUV iba pre Ameriku…bohužiaľ

Nová Toyota Sequoia! Poriadne SUV iba pre Ameriku…bohužiaľ

Nie je strom ako strom. Tento gigant od japonskej Toyoty má v pláne dobiť americký trh vo veľkom. A to doslova.

Toyota Sequoia je v našich končinách nepoznaným vozidlom. Teda pokiaľ sa neorientujete na veľké SUV. Daný model však môžete poznať skôr pod pick-upom označeným ako Tundra, ktorý je v ponuke od roku 2000. V roku 2007 sa Sequoia dočkala svojej druhej generácie, ktorá je vďaka popularite v ponuke dodnes. Teraz je však rad na jeho nástupcovi.

Tretia generácia obrovského SUV Toyota Sequoia je skôr revolúciou, než evolúciou. Toyota sa rozhodla pre ukončenie predaja Land Cruiseru v USA a tento model bude dostupný už iba ako Lexus. Sequoia tak poukazuje na výrazné zmeny, či už dizajnové ale aj technologické.

Model vychádza zo zaužívanej platformy ako nová Tundra, Land Cruiser, či Lexus LX 600. Na výber však bude iba jedna náprava a jeden pohon. Samozrejme pohon všetkých štyroch kolies chýbať nebude. Podvozok ponúka nezávislé zavesenie vpredu a multi-link vzadu. Ak chcete mať extra pohodlie, budete si môcť priplatiť za adaptívne tlmiče, či zadné vzduchové pružiny s nastaviteľnou výškou pri zaťažení vzadu.

Svalnáč

Sequoia ponúkne taktiež aj novší vzhľad s ktorým sa na ceste určite nestratíte. Predná časť poukazuje na model Tundra, z ktorého novinka vychádza. Maska sa však v závislosti od výbavy môže meniť – čierna alebo chrómová. Na prvý pohľad zaujmú určite výstupné blatníky a lemy. Tie môžu byť  v závislosti od výbavy buď lakované vo farbe karosérie alebo čierne. Na výber bude aj z viacerých farieb, či väčších kolies.

Pod kapotou sa nám usadil 3,5-litrový twin-turbo hybridný šesťvalec s výkonom 326 kW a krútiacim momentom 790 Nm. Motor bude štandardne spriahnutý s 9-stupňovou automatickou prevodovkou. Spotreba? Tá je v Amerike nepodstatná, tak zrejme aj preto ju Toyota ešte neukázala. Má byť však o 22% lepšia, než tomu bolo u predchodcu. K ťahaniu prívesu budú k dispozícií vysúvacie spätné zrkadlá a panoramatický kamerový systém.

Luxus pre Ameriku

Interiér bude štandardne osadený troma radami sedadiel. Podľa typu výbavy sa bude ich rozloženie meniť. Sedadlá v tretej rade budete môcť posúvať v rozsahu 15,2 cm a sklápať ich. Výbav bude celkovo päť – SR5,Limited, Platinum, TRD Pro a Capstone. Každá z nich má v štandarde bezpečnostný paket Toyota Safety Sense 2,5 s vyhrievanými sedadlami, strešným oknom, 12,“ digitálnym prístrojovým štítom a 360° kamerovým systémom.

Cena novej generácie Toyota Sequoia automobilka zverejní pred zahájením výroby, ktorá je naplánovaná na začiatok tohto leta.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcaranddriver.com
Predchádzajúci článokMercedes-AMG GT 63 S E Performance vám vyrazí dych nie len svojou cenou
Nasledujúci článokNový Mercedes AMG-EQE ponúka výkon skoro 700 koní a nielen to…