Domov News Škoda Fabia Monte Carlo – šmrncovná Fabia sa oficiálne odhaľuje

Škoda Fabia Monte Carlo – šmrncovná Fabia sa oficiálne odhaľuje

Škoda Fabia Monte Carlo

Pakety Monte Carlo patria vždy k tomu najlepšiemu a najkrajšiemu, čo Škoda v rámci svojich vozidiel dokáže vyprodukovať. Inak tomu nie je ani v prípade novej Fabie. Tá sa predstavuje v typickej červeno čiernej kombinácii Monte Carlo.

Červeno čierny exteriér

Škoda Fabia Monte Carlo má čierno lakovaný rámček masky chladiča, predný spojler, kryty vonkajších spätných zrkadiel, kryty bočných prahov, zadný difúzor, strechu a má aj zatmavené bočné okná a sklo piatych dverí. Štandardom pre verziu Monte Carlo budú LED predné svetlá. Za príplatok s funkciou prisvietenia do zákrut a čierne leštené 16-palcové kolesá Proxima s odnímateľnými aerodynamickými plastovými krytmi. Za príplatok bude môcť Fabia Monte Carlo stáť na 17-palcových diskoch Procyon alebo 18-palcových diskoch Libra.

Škoda Fabia Monte Carlo

Čierno červený interiér

Interiéru dominuje čierna farba a kontrastné červené dizajnové prvky napríklad na poťahu športových sedadiel, horizontálnej dekoračnej lište na prístrojovej doske, na častiach stredovej konzoly aj na kľučkách dverí. Obloženie stropu a stĺpikov je prevedené v čiernej farbe. Spodná časť prístrojovej dosky zdobená bielym kontrastným švom. Lakťové opierky predných dverí majú športový karbónový dizajn, kryty pedálov majú zase vzhľad nerezovej ocele. Fabia Monte Carlo môže byť vybavená virtuálnym kokpitom s 10,25-palcovým displejom, ktorý bude zobrazovať jazdné údaje aj v špecifickom športovom režime.

Škoda Fabia Monte Carlo

Fabia Monte Carlo umožní výber z dvoch verzií infotainmentu. Základný systém Bolero s displejom s uhlopriečkou 8-palcov, hlasovým ovládaním a 6 reproduktormi alebo systém Amundsen s 9,2-palcovým displejom a zabudovanou navigáciou, ktorý možno ovládať aj gestami alebo prostredníctvom digitálnej asistentky Laury.

Samozrejmosťou je pripojenie AppleCar play či Android auto, nechýba ani bezdrôtové nabíjanie. Na nabíjanie ďalších telefónov poslúži päť USB-C konektorov. Dva vpredu budú súčasťou základnej výbavy, priplatiť sa bude dať za ďalšie dva USB-C konektory vzadu a jeden USB-C konektor pri vnútornom spätnom zrkadle, ktorým možno napríklad napájať palubnú kameru.

Škoda Fabia Monte Carlo

Technológie a motory

O komfortné cestovanie aj na dlhých cestách sa postará systém Travel Assist kombinujúci adaptívny tempomat. Nechýba taktiež systém automatického parkovania. Ten do rýchlosti 40 km/h zobrazí vhodné parkovacie miesto a zaparkuje do radu pozdĺžne alebo priečne stojacich vozidiel.

Škoda Fabia Monte Carlo

 

Paket Monte Carlo bude možné kombinovať so všetkými tromi benzínovými pohonnými jednotkami – 1,0 TSI s výkonom 95 alebo 110 koní aj s 1,5 TSI s výkonom 150 koní. Na želanie bude pre všetky verzie k dispozícii športový podvozok. Ten má svetlú výšku zníženú o 15 mm a odlišnú charakteristiku odpruženia.

Ceny paketu Monte Carlo značka Škoda zatiaľ nezverejnila.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokManuálna prevodovka pre elektromobily? Toyota prichádza s patentom
Nasledujúci článokRestomod Porsche 911 964. Takto má vyzerať dokonalá úprava