Domov News Konečne vieme viac. Nový Ford Ranger príde aj s novou naftovou V6-kou

Konečne vieme viac. Nový Ford Ranger príde aj s novou naftovou V6-kou

Ak ste fanúšikom modelu Ford Ranger, zbystrite svoju pozornosť ! Nová generácia tohto obľúbeného pick-upu od Fordu sa dočkala premiéry ešte v minulom roku. Motoristický svet však nemal žiadne takmer žiadne informácie o dieslových pohonných agregátoch určených pre tento model. Teraz sa to však všetko zmenilo.

Čo nám je už nejakú dobu známe je fakt, že sa v Európe dočkáme modelu Ford Ranger s prívlastkom Raptor. Práve Raptor dostane vo svojej európskej polotučnej verzii dvomi turbami preplňovaný zážihový motor EcoBoost s objemom 3,0 litra a šiestimi valcami. Jeho výkon tak atakuje hranicu 288 koní a celkový krútiaci moment dosahuje až 491 Nm.

Ford Ranger Raptor

V6 s dobrým výkonom a krútiacim momentom

Vráťme sa ale k základnej verzii Ford Ranger. Ponúkne tiež aj dvojlitrový naftový motor v dvoch rôznych výkonových prevedeniach. Tá slabšia varianta ponúkne výkon 170 konských síl (125 kW) a krútiaci moment 405 Nm. Silnejší súrodenec má výkon 209 koní (154 kW) a jeho krútiaci moment sa zastaví na čísle 500 Nm. Tam, kde končí ponuka štvorvalcov začína ponuka motoru V6. Trojlitrový naftový šesťvalec dostane výkon 250 koní (184 kW) a celkový krútiaci moment 600 Nm.

Všetky spomínané motory budú pracovať v kombinácii s desaťstupňovou automatickou prevodovkou, ktorá je pre Ford už známa. Zaujímavou informáciou sa stáva, že nie všetky vozidlá Ford Ranger dostanú do výbavy systém Štart-Stop. Pokiaľ sa však rozhodnete pre najsilnejší naftový šesťvalec, tomuto systému sa nevyhnete.

Spolupráca ruže prináša

Spolupráca medzi značkou Ford a nemeckým koncernom Volkswagen zapríčiní, že aj v najnovšej verzii pick-upu Amarok sa ocitne úplne rovnaka paleta motorov ako v prípade Fordu. Amarok a Ranger zdieľajú dokonca aj spoločnú platformu. Ak si robíte zálusk na nový Ranger aj vy, jeho objednávky by sa mali spustiť už v druhej polovici tohto roka.

Očakáva sa, že prvé vozidlá dorazia k svojim majiteľom v priebehu roku 2023. Otázne však zostáva, nakoľko celosvetová kríza ovplyvní produkciu vozidiel. V prípade náročných záujemcov o nový Ford Ranger si výrobca pripravil viac ako 150 položiek rozličného príslušenstva. Výroba modelov Ranger prebieha v závodoch Ford v Thajsku a v Južnej Afrike.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoCZ
Predchádzajúci článokZ historických, ikonických vozidiel sa stali elektromobily. Za všetkým je firma Everrati
Nasledujúci článokToyota GR Corolla: trojvalcové inferno, ktoré asi neuvidíme