Domov News Nové SUV od Hondy k nám dorazí budúci rok. Vychádzať bude z...

Nové SUV od Hondy k nám dorazí budúci rok. Vychádzať bude z americkej HRV

Nová generácia pre európsky trh Honda HR-V bola predstavená už minulý rok. Aktuálne sa model predstavil pre severnú Ameriku. Je trošku inší, než ten náš.

Verzia určená pre severnú Ameriku je už na prvý pohľad iná. Nejde však iba o vizuálnu zmenu, ale aj o zmenu technologickú. Severoamerický model Honda HR-V je postavená na základoch aktuálnej jedenástej generácie Honda Civic. Naša, európska verzia však zdieľa platformu s menšou Hondou Jazz. Dizajn ako taký je pestrejší a výraznejší. Ihneď upúta široká mriežka nárazníka s veľkými otvormi po stranách.

Štýl je jasný, upevniť postavenie v crossoveroch. HR-V má ľahké oplastovanie lemov podbehov. Zadná časť je ozdobená decentným spojlerom, ktorý príjemne predlžuje líniu strechy. Zadná časť je doplnená o svetlomety s decentnou grafikou. Predošlá generácia spolu s aktuálnou generáciou pre európsky trh má predné svetlomety postavené o čosi vyššie a sú taktiež výraznejšie. To je azda tým najväčším aspektom v tomto vozidle. Ak sa na vozidlo pozrieme z bočnej strany, tak HR-V pôsobí mohutnejšie a čo je bonusom, kľučky dverí nie sú zakomponované v C-stĺpiku.

Čo sa týka interiéru, severoamerická HR-V zatiaľ neukázala, ako na tom bude. Nakoľko sa však jedná o inú platformu oproti európskej, tak vďaka väčšiemu rázvoru bude pasažierom sediacim na zadnej lavici dopriateho viac miesta na nohy a všeobecne aj viac priestoru v kabíne. Vďaka zadnému nezávislému zaveseniu by mal automobil vodiča a spolusediacich príjemne prekvapiť lepšími jazdnými vlastnosťami.

Zatiaľ nie je jasné, aké pohonné jednotky sa budú nachádzať pod kapotou, Civic je však dostupný v USA s 2,0-litrovým atmosférickým štvorvalcom s výkonom 158 koní. V ponuke je však aj turbo verzia s 1,5-litrovým motorom s vyšším výkonom a to 180 koní. Na európskom trhu je Honda HR-V dostupná iba s hybridným ústrojenstvom e:HEV. Prvé kusy americkým dílerom by mali dôjsť v lete tohto roku. Začiatkom budúceho roka by mala americká špecifikácia doraziť aj k nám, no s iným názvom. Nechajme sa teda prekvapiť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhondanews.com
Predchádzajúci článokOdmeňovanie vodičov kryptomenou či 4 nové modely. To sú plány automobilky Fiat
Nasledujúci článokTEST Dacia Logan 1.0 TCE LPG – plynová racionalita