Takáto príležitosť sa naozaj nevidí často. McLaren predstavuje unikátny model na počesť kráľovnej Alžbety II.

Britská aristokratická automobilka McLaren pri príležitosti osláv platinového výročia na tróne Alžbety II. si pripravila špeciálnu verziu modelu Artura. Sedemdesiat rokov na tróne sa nevidí tak často a hlavným lákadlom vozidla je špeciálne lakovanie tohto vozidla.

Platinová farba nesie aj honosný názov. Platinum Jubilee vznikol v spolupráci s divíziou McLaren Special Operations – MSO. Táto farba vznikla pri príležitosti osláv najdlhšie vládnuceho britského panovníka a do budúcna bude zrejme dostupný aj pre zákazníkov automobilky. Čo bude pre zákazníkov, bude iba farba. Na plaketu Elizabeth II. s určitosťou zabudnite. Tá nahrádza logo značky na celom vozidle a je určené iba pre jeden jediný kus.

Okrem farby aj samotná plaketa pochádza z divízie MSO. Tá pri výrobe nápisu Elizabeth II. použila špeciálne nástroje a špeciálne spravený lis. Pokiaľ by ste teda chceli byť tiež unikátom a mať tento nápis na vozidle, môžete sa už dopredu rozlúčiť, nestane sa tak.

Okrem automobilky McLaren a špeciálnej divízie McLaren Special Operations sa na vývoji laku podieľala aj spoločnosť AkzoNobel. Tí sú naozaj fajnšmekri pri lakovaniach. Cielom tohto spojenia bolo vytvoriť unikátny kovový pigment, ktorý bude odolný voči nástrahám počasia. Nechýbali zaťazkávacie testy a tiež testy podľa uhla svetla. Môže sa to zdať ako klasický strieborný lak, no vedzte, je za tým kopa driny.

Automobilka si predstavenie vozidla naplánovala geniálne. 12.mája bol významný dátum pre McLaren, kedy v roku 2004 kráľovná Alžbeta II. otvorila McLaren Technology Center vo Wokingu. Hovorí o tom aj jej podpis v knihe návštev. Nezabúdajme na to, že McLaren svoju budovu v minulom roku predal, no využívať ju môžu ešte ďalších 20 rokov.

K samotnému lakovaniu sa vyjadril aj Ansar Ali, šéf divízie MSO, ktorý hovorí o tom, že vytvorenie takéhoto lakovania bolo naozaj namáhavé. A hlavne sa jednalo o lakovanie pre kráľovnú. Lakovanie však bude časom dostupné aj pre zákazníkov automobilky.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokNajlacnejší Lexus prechádza modernizáciou. Ponúkne zaujímavé novinky
Nasledujúci článokRolls Royce Boat Tail – symbol luxusu, personalizácie a najmä výnimočnosti