Škoda Fabia v roku 2018 získa nový vzhľad a vylepšený model bude predstavený na Ženevskom autosalóne v marci.

Aktuálny model, ktorý bol v Švajčiarsku predstavený už pred štyrmi rokmi, so sebou prinesie mierne štýlové vylepšenia, ako dokazuje dizajnový náčrt ktorý uverejnila Škoda.

Prvý krát budú k dispozícii koncové svetlá s LED diódami, aj keď budú pravdepodobne vyhradené len pre modely s vyššou špecifikáciou (napr. Monte Carlo). Zrejme dostanú podobný tvar a nie ako kontroverzné rozdelené svetlomety Octavie. Nový vzhľad dostane aj maska chladiča.

Skica interiéru však chýba, a tak zatiaľ nevieme povedať, ako veľmi sa zmení prístrojová doska, infotainment (ktorý doteraz používa klasické tlačidlá), či klimatizácia, ktorá je už roky iba jednozónová.

V novej Škoda Fabia sa určite predstavia aj ďalšie prvky z radu ,,Simply Clever“ – doteraz to boli vychytávky ako držiak parkovacích lístkov na čelnom skle alebo držiak pohárov, ktorého cieľom je umožniť jednostranné otváranie fliaš.

Zmeny sa udejú aj v priestore pod kapotou. S troj-valcom 1.4 TDI sa napríklad už do budúcna nepočíta. 1.0 TSI sa bude aj naďalej ponúkať v dvoch prevedeniach a ten silnejší by mohol dostať 85 kW ako to je v Octavii. Síce ešte nie je známe, či sa nový motor 1.5 TSI dostane do auta, ale Volkswagen Polo a SEAT Ibiza už túto možnosť ponúkajú. Tiež je ale možné, že k výmene agregátu príde až okolo roku 2020 pri zrode novej generácie.

Obľúbenosť tohto modelu dokazujú 4 milióny predaných exemplárov od roku 1999, z čoho ,,iba” tretiu generáciu zvolilo viac ako 500 000 zákazníkov. Najlepšie sa predáva na Slovensku, v Poľsku a pravdaže v rodnej Českej republike.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokV jednoduchosti. CLS 53 AMG!
Nasledujúci článokTEST – Mazda 6 Wagon 2.2 Skyactiv-D