Domov News Toyota RAV4 prešla modernizáciou – lepšie multimédiá, viac bezpečnosti

Toyota RAV4 prešla modernizáciou – lepšie multimédiá, viac bezpečnosti

Toyota RAV4 vstúpi do modelového roka 2023 s novými multimediálnymi systémami, prispôsobiteľným prístrojovým štítom a novými funkciami  systémov Toyota Safety Sense. Na vzhľade nebolo potrebné meniť takmer nič.

Modernizovaná Toyota RAV4 dostane najnovší multimediálny systém značky, ktorý obsahuje 10,5-palcovú obrazovku s farebným displejom s vysokým rozlíšením. Štandardný systém poskytne cloudovú navigáciu, ktorá umožní presné naplánovanie cesty s neustále aktualizovanými informáciami, live podrobnosti o premávke a udalostiach na ceste a o tom, aké ľahké alebo ťažké môže byť nájsť parkovacie miesto v blízkosti cieľa cesty.

Vďaka zahrnutému štvorročnému bezdrôtovému dátovému balíku „Smart Service“ budú mať zákazníci prístup k najnovším multimediálnym a navigačným systémom Toyota bez toho, aby museli spárovať svoje smartfóny s vozidlom. Prostredníctvom sprievodnej aplikácie pre smartfóny MyT môžu vodiči sledovať rôzne informácie o vozidle, ako sú analýzy jazdy, hladiny paliva, varovania a ich sledovanie. K dispozícii bude integrácia smartfónu so systémom Android Auto a bezdrôtovo aj s Apple CarPlay.

Hej, Toyota! Je mi zima.

Vylepšení sa dočká tiež hlasový asistent. Ten bude reagovať na hovorené požiadavky na nastavenie klimatizácie, výber multimediálnych možností, telefonovanie alebo otváranie a zatváranie okien. Takže ak napríklad poviete „Je mi zima“, auto zareaguje zatvorením okien alebo zvýšením teploty kúrenia.

Za príplatok bude k dispozícii multimediálny systém, ktorý ponúkne ďalšie funkcie. Napríklad vstavaný navigačný systém, ktorý bude fungovať v prípade, ak nebude dostupné žiadne dátové pripojenie. Okrem toho upozorní vodiča na začiatok nízko emisných zón.

Na diaľku bude možné zamykať a odomykať dvere. Praktická funkcia, ak niekto bez kľúča potrebuje prístup, napríklad na odovzdanie balíka alebo na čistenie auta. Aktivovať bude možné aj výstražné svetlá, čo uľahčí rozpoznanie vozidla na veľkom alebo rušnom parkovisku. Tieto funkcie sa stanú novým štandardom pre modely s diaľkovým ovládaním klimatizácie na zahriatie alebo ochladenie kabíny pred cestou.

Virtuálny kokpit

Novinkou je tiež virtuálny kokpit. 12,3-palcový TFT displej má na výber zo štyroch štýlov a troch rozložení a možností prispôsobenia, takže vodič si môže vybrať tie najrelevantnejšie informácie, ktoré potrebuje na svoju jazdu. Virtuálny kokpit bude štandardom pre všetky stupne výbavy okrem základného modelu, ktorý bude používať 7-palcový displej.

Bezpečnejšia jazda v rušnej premávke

Vylepšené funkcie Toyota Safety Sense varujú vodiča pre širšou škálou bežných rizík dopravných nehôd. Predkolízny systém (PCS) teraz obsahuje funkciu varovania pred zrážkou na križovatkách pri odbočovaní vľavo. Systém zistí, či sa autu chystá skrížiť cestu ktokoľvek z protiidúcej premávky a či sa cez cestu, do ktorej sa vozidlo bude pohybovať, neprechádzajú chodci alebo cyklisti. V prípade potreby spustí brzdenie, aby sa zabránilo zrážke.

Novinkou je aj núdzový asistent riadenia, ktorý pomáha vodičovi vyhnúť sa chodcovi, ktorý neočakávane vstúpil na cestu, a zároveň udržať vozidlo pod kontrolou a v jeho jazdnom pruhu. Na RAV4 Plug-in systém rozpozná a zareaguje aj na bicykle a zaparkované vozidlá. PCS RAV4 Plug-in tiež získava schopnosť rozpoznať protiidúce vozidlá v jazdnom pruhu auta a znížiť riziko čelnej zrážky.

Modernizovaná Toyota RAV4 sa začne predávať na jeseň tohto roka.

Videli ste už naše najnovšie video? Vyskúšali sme čínsky Kodiaq GT.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=InIut5RY4n4]

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTrvalo to, no predsa. BMW M3 Touring je skutočnosťou
Nasledujúci článokJazdiť na streche továrne? V Turíne vznikla nezvyčajná atrakcia