Domov News Slovensko bude zase raz svetové. Budúci rok bude hostiť finále prestížneho motokárového...

Slovensko bude zase raz svetové. Budúci rok bude hostiť finále prestížneho motokárového šampionátu SWS

Jeden z najväčších výrobcov motokár na svete, spoločnosť SODI KART, si za miesto svojich značkových pretekov a svetového finále vybrala pre rok 2023 motokárové centrum na Slovakia Ringu.

Oznámenie o mieste konania budúcoročného finále SODI WORLD FINAL prebehlo nedávno v Paríži počas slávnostného ceremoniálu v svetoznámom kabaretnom podniku Lido na Champs-Élysées. Kúsok od Paríža sa totiž konalo tohtoročné finále motokárových pretekov SODI WORLD SERIES (SWS). Zúčastnilo sa na nich vyše 300 pretekárov z viac ako 45 krajín sveta.

Preteky SWS sa počas celého roka konajú na rôznych motokárových dráhach, ktoré používajú motokáry značky SODI. V súčasnej dobe predstavuje SWS svetovo najväčší formát motokárového pretekania pre bežnú verejnosť. V SWS systéme je aktuálne registrovaných vyše 70-tisíc jazdcov. Tí počas roka jazdia a súťažia na bežných motokárach z lokálnych požičovní. Postupne zbierajú body za každé preteky do celkového hodnotenia. Každý rok sa potom tí najlepší z každej krajiny stretnú vo veľkom svetovom finále. V piatich kategóriách, v niektorej hosťujúcej krajine.

Rozhodla profesionalita

Miestom pre konanie SODI WORLD FINAL 2023 bolo vybrané Slovenské motokárové centrum v areáli Slovakia Ringu, ktoré bolo otvorené v roku 2019. Ako jediné na Slovensku disponuje licenciou CIK-FIA pre organizovanie svetových podujatí. Preteky SWS si síce takú licenciu nevyžadujú, no prinášajú so sebou veľký význam a poctu slovenskému motokárovému svetu. Pre budúcnosť tohto športu u nás je to skutočne neoceniteľné.

Samotný výrobca a organizátor pretekov bol pri osobnej prehliadke areálu ohromený jeho vybavením a profesionálnou úrovňou. V spojení so športoviskom X-bionic Sphere v neďalekom Šamoríne, ktoré poskytne potrebné zázemie a ubytovanie pre všetkých účastníkov a organizátorov, vytvára motokárové centrum ideálne miesto na organizovanie podujatia tohto typu.

Presný dátum svetového finále SWS na Slovensku ešte nie je stanovený. Predpokladá sa však, že to bude v prvej polovici júla 2023.

SODIWSERIES - SWS Finals 2021 Trailer - Italy / Lonato

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKonečne lacný elektromobil? Novinka od Hyundaiu by nemala stáť viac než…
Nasledujúci článokNový model CUPRA D28 Formentor e-HYBRID – elektrifikovaná morská ryba