Domov News Hot Wheels autíčko proti elektrickému Jaguáru! Kto vyhral závod na okruhu Slovakia...

Hot Wheels autíčko proti elektrickému Jaguáru! Kto vyhral závod na okruhu Slovakia Ring?

Legendárne angličáky Hot Wheels a plne elektrický model Jaguar I-Pace si to rozhadli na okruhu. Kto vyhral?

Súťaž aká tu ešte nebola, malé autíčko proti skutočnému autu. Na cieľovej rovinke pretekárskeho okruhu Slovakia Ring sa odohral jedinečný duel aký nemá obdoby. Pri otázke aké bolo vaše prvé auto si málo z nás uvedomí že ním bol práve angličák na dopravnom koberci v detskej izbe. Autíčka Hot Wheels totiž zbieral asi každý chlapec. Spoločnosť Mattel sa však rozhodla odtestovať či bude ich kovové autíčko rýchlejšie ako bežné auto.

Malý angličák samozrejme potreboval pre svoju jazdu špeciálnu dráhu, zostavenú z niekoľkých elektrických urýchľovačov zoradených za sebou. Proti malému modelu Jaguaru sa postavil ten skutočný, plne elektrický Jaguar I-Pace s výkonom 400 koní a krútiacim momentom 696 Nm. O výkon čisto elektrickej sústavy vozidla sa stará dvojica elektromotorov v kombinácií s 90 kWh batériou.

Súčasťou programu bolo aj niekoľko súťaží vrátane stavby najdlhšej pretekárskej dráhy Hot Wheels. Ako tajný hosť ktorý sa posadil za volant elektrického modelu Jaguar I-Pace, prišiel známy herec zo seriálu oteckovia Oliver Oswald. To ako závod dopadol si môžete pozrieť v zázname zo živého vysielania tu.

Už 16.06.2020 sa odohrá ďalší závod Hot Wheels, tento krát v Slovak Carting Centre hneď vedľa Slovakia Ringu. Na tento závod sa môžte prísť osobne pozrieť a vyskúšať si jazdu na nových motokárach v SCC.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAko opraviť poškodený lak na aute? Nepodceňujte údržbu po zimnej sezóne.
Nasledujúci článokTEST Nový Renault Captur – zabudnite na klišé o francúzskych autách