Domov News Automobilka Suzuki odhalila novú generáciu SUV Grand Vitara. U nás ju nehľadajte

Automobilka Suzuki odhalila novú generáciu SUV Grand Vitara. U nás ju nehľadajte

Suzuki ukázalo, ako bude vyzerať nová generácia legendárneho modelu Grand Vitara. Pôjde momentálne o najväčší model japonského výrobcu. 

Nová Grand Vitara využíva platformu Suzuki TECT (Global C-platform), na dĺžku meria 4345 milimetrov, široká je 1795 mm a vysoká 1645 mm. Rázvor dosahuje 2600 milimetrov. V porovnaní s európskou Vitarou je teda Grand naozaj väčší, Vitara starého kontinentu je dlhá 4175 mm, široká 1775 mm, vysoká 1610 mm a rázvor má dlhý 2500 mm. Novinka je súčasne o niečo väčšia ako model S-Cross s dĺžkou 4300 mm, šírkou 1785 mm a výškou 1580 mm. Rázvor majú obe vozidlá rovnaký, teda 2600 mm.

Spolupráca pokračuje

Spoločné zdieľanie modelov s Toyotou sa obom výrobcom oplatilo, čo potvrdzuje aj fakt, že Grand Vitara už má aj dvojča s logom Toyoty. V rámci spolupráce japonských automobiliek totiž vznikla aj Toyota Urban Cruiser Hyryder, ktorá bola dokonca predstavená o niečo skôr. Grand Vitara sa pritom líši viac-menej v detailoch. Karoséria je v podstate rovnaká, Suzuki ale dostalo iné svetlomety vpredu aj vzadu a nový predný nárazník s odlišnou maskou chladiča. Vnútri nájdeme palubnú dosku s 9-palcovou dotykovou obrazovkou, na ktorej „behá“ najnovšia verzia infotainmentu Suzuki Connect, a výrobca láka aj na digitálny prístrojový panel a head-up displej. Lepšie vybavené verzie ponúknu ventilované sedadlá, bezdrôtové nabíjanie, sústavu kamier alebo napríklad prémiový audio systém.

Čo bude pod kapotou? 

K dispozícii budú dve motorizácie, obidve elektrifikované. Základ predstavuje mild-hybrid, jeho základom je atmosféricky 1,5 litrový štvorvalec, ktorý poskytuje maximálny výkon 76 kW a najvyšší krútiaci moment 137 Nm. Táto verzie bude k dispozícii s pohonom predných kolies a aj ako čtvorkolka. Zákazníci si budú môcť vyberať medzi päťstupňovou manuálnou, alebo šesťstupňovou automatickou prevodovkou.

Dočkáme sa jej aj my?

To je zatiaľ vo hviezdach, o Európe zatiaľ v súvislosti s týmto modelom napadlo žiadne slovo. Takže na oficiálne vyjadrenie automobilky si budeme musieť ešte počkať. Suzuki by však chcelo tento model predávať aj na iných trhoch. Grand Vitary sa tak dočká hlavne indický trh.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBratislava nakúpi nové vodíkové autobusy. Jazdiť nimi budeme už o rok
Nasledujúci článokMáte už iba pár mesiacov. Opel potom zastaví výrobu obľúbeného modelu