Domov Lifestyle Kia Niro Plus: Hybrid medzi taxíkom a kempovacím autom

Kia Niro Plus: Hybrid medzi taxíkom a kempovacím autom

Kia Niro, ktoré si pamätáme, už pomaličky dosluhuje a na trhu je nová jeho generácia. Pokiaľ sa vám však viac páči pôvodný tvar, Kia má riešenie.

Prvá generácia modelu Niro sa svetu predstavila už v roku 2016. Po šiestich rokoch prišla na rad druhá generácia, ktorá sa odhalila koncom roka 2021. Nový modelový rok 2023 sme mali možnosť vyskúšať aj my na prvých novinárskych jazdách. Prvé dílerské objednávky sa už nachádzajú u dílerov a taktiež aktuálne slovenský importér značky Kia má roadshow Kia Go Electric Tour, kde je možné si aj najnovšie Niro vyskúšať. Pôvodné Niro sa však s nami nelúči úplne.

Prvá generácia dostáva dodatok Plus a nové logo automobilky. Najzásadnejšími zmenami sú predĺženie karosérie a zdvihnutie strechy. Na dĺžku sa zdá, že ide o zanedbateľných 10 milimetrov (4.365 mm), no do výšky Niro narástlo o 80 milimetrov (1.625 mm). Najzásadnejším účelom bolo zväčšenie priestoru na nohy a miesto nad hlavami pasažierov sediacich na zadnej lavici.

Kia Niro Plus má slúžiť prevažne taxikárom jazdiacich Uber, no k dispozícií bude aj bežným ľudom, ktorí zháňajú voľnočasové vozidlo. Niečo na štýl MPV. Niro Plus bude k dispozícií s jednou malou výnimkou. Dobíjateľná, plug-in hybridná verzia (PHEV) s čisto elektrickou verziou (EV) ostávajú v ponuke, no čistý hybrid (HEV) z nej vypadáva. Zväčšenie priestoru sa dosiahlo nie iba nafúknutím skeletu vozidla ale aj tenšími sedadlami a taktiež aj tenšou výplňou dverí. Pridané boli aj madlá na B-stĺpiku a televízia v interiéri pre taxislužbu. V ponuke bude taktiež aj tachograf s taxametrom.

Pokiaľ sa neradíte k taxikárom ale k ľudom, ktorí majú v pláne auto využívať na kempovanie, Kia vám dodá vzduchový matrac, odnímateľný stolík, skladaciu stoličku, či ochrannú fóliu odkladacej hrany. Niro Plus bude predávané prevažne v Kórei a na vybraných trhoch. Do ponuky (v roku 2025) pribudne do ponuky stredne veľké vozidlo, ktoré sa bude zameriavať na účelové stavby.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJkia.com
Predchádzajúci článokKontrolujte svoje vozidlo: 4 problémy, ktorým viete predísť
Nasledujúci článokCadillac Celestiq: budúca elektrická vlajková loď plná luxusu