Domov Elektromobilita Českí hasiči majú vo výbave unikátnu pomôcku na zaistenie elektromobilov pri nehode

Českí hasiči majú vo výbave unikátnu pomôcku na zaistenie elektromobilov pri nehode

Nová špeciálna pomôcka s názvom Mennekes hasičom enormným spôsobom pomôže pri práci. Nie však tým našim. Českí hasiči dostali novú pomôcku, ktorá zaistí elektrické vozidlo pri dopravnej nehode.

Pri dopravných nehodách, v ktorých sú účastníkmi elektrifikované vozidlá vzniká pre záchranné zložky obrovské riziko. Elektrifikované autá zostávajú aj po dopravnej nehode neustále pod napätím a tak je akákoľvek manipulácia s nimi komplikovaná a extrémne nebezpečná. Pri dopravnej nehode môže pri záchrane dôjsť k zošliapnutiu plynového pedála, čo môže mať fatálne následky ako pre účastníkov dopravnej nehody, ale aj zasahujúce záchranné zložky. Presne tento problém rieši núdzový Mennekes, ktorý po novom obdržali aj českí hasiči.

Núdzový Mennekes
Čo to vlastne je?

Núdzový Mennekes je v podstate patentovaná bezpečnostná zástrčka Emergency Plug typu Mennekes, o ktorej vznik sa v spolupráci postarala spoločnosť Resqtec. Táto núdzová zástrčka je určená k rýchlemu, spoľahlivému a hlavne bezpečnému zaisteniu elektrického vozidla proti samovoľnému pohybu. Tento núdzový Mennekes má na svojom konci zásuvky ako pre Type 1 tak aj pre Type 2. Aby bola celá pomôcka ešte bezpečnejšia, chýbajú v nej kolíky vysokého napätia. Vďaka tomu zasahujúci hasič nemôže prísť do akéhokoľvek kontaktu s vysokým napätím. V skratke sa dá zhrnúť, že tento núdzový Mennekes uvedie elektrifikované auto do nabíjacieho módu a zatiahne ručnú brzdu, vďaka čomu sa auto samovoľne nerozbehne.

Núdzový Mennekes
Ako to funguje? 

Núdzová zástrčka sa jednoducho zapojí do miesta nabíjania elektromobilu a simuluje proces nabíjania. V tomto momente sa všetky elektrifikované vozidlá automaticky prepínajú do parkovacieho režimu a zatiahnu elektrickú ručnú brzdu. Obrovskou pomôckou tejto núdzovej pomôcky je LED dióda, ktorá ukazuje celkový stav procesu. Takže zasahujúci hasič vie s určitosťou povedať, či bolo elektrifikované vozidlo úspešne deaktivované z pohybu.

FB: Českí hasiči dostali pomôcku, ktorá im uľahčí prácu pri dopravných nehodách elektrifikovaných vozidiel. Táto malá pomôcka deaktivuje auto a zabráni samovoľnému pohybu. Myslíte, že by mali takúto pomôcku dostať aj naše záchranné zložky?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJemergency-plug.com
Predchádzajúci článokTEST BMW iX3 LCI – maximálne nenápadný elektromobil
Nasledujúci článokVodiči pozor! Od augusta na pokutách zaplatíme viac