Podľa počasia vonku sa nám jar pomaličky blíži a s ňou aj čas autosalónov a svetových premiér. Kórejská automobilka Hyundai neváha a svojich stúpencov láka na v poradí už štvrtú generáciu mimoriadne úspešného SUV Santa Fe.

Medzi najnovšie prírastky v portfóliu SUV a crossoverov kórejskej automobilky Hyundai je jednoznačne model Kona. Kórejci však nezabúdajú aj na väčších súrodencov a narastajúci dopyt po sortimente „mohutnejších“ áut. Na ženevský autosalón sa tak vyzbrojili výstavnou premiérou, v podaní štvrtej generácie ikonického modelu SUV tejto značky – Santa Fe. Už takmer s mesačným predstihom zverejnili prvú oficiálnu fotografiu, ktorá poukazuje na hneď niekoľko dizajnových zmien.

Profilová silueta odráža dynamický ráz, bočné okná sa zužujú smerom dozadu a ukončené budú strešným spojlerom. Predné aj zadné svetlá budú spojené prelisom, ktorý bude obsahovať jemnú prehĺbeninu v oblastí dverí. Už maskované „Santa Féčka“ prezrádzali, že automobil bude mať delené predné svetlá. Charakteristickou bude zrejme aj kaskádová maska chladiča, ktorá modely značky Hyundai spája.

Okrem prvej oficiálnej fotky Hyundai aj dodal zopár informácii. Hyundai ako prvá automobilka na svete vybaví svoj model systémom, ktorý varuje vodiča, že vzadu pasažieri vystupujú z vozidla. Ďalšou bezpečnostnou novinkou bude dokonalejší upozorňujúci systém na križujúce vozidlá pri cúvaní. Tento senzor bude obsahovať aj automatické brzdenie.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

CEZHyundai
Predchádzajúci článokNovú Teslu kombi privítame už začiatkom marca, horlivo na nej pracujú až dve spoločnosti
Nasledujúci článokMazda avizuje novú generáciu spaľovacích motorov, sľubuje vyššiu efektivitu ako elektromobil