Domov News Keď drahé superšporty pomáhajú. Rally Radosti 2022 štartuje už 26. augusta

Keď drahé superšporty pomáhajú. Rally Radosti 2022 štartuje už 26. augusta

Ďalší ročník charitatívnej Rally Radosti 2022 sa nezadržateľne blíži. Už 26.augusta sa rozozvučia všetky silné motory pre dobrú vec a spoločne prebrázdia skrz celé Slovensko. Ak máte radi silné autá, nesmiete na Rally Radosti chýbať.

Rally Radosti 2022 štartuje už v najbližších dňoch a k dispozícii bude viac než 30 superšportov. Celá púť začína v Trnave a pokračovať bude cez Banskú Bystricu, Košice a Liptovský Mikuláš. Nasleduje Žilina a konečná zastávka 28. augusta v Seredi. Kolóna športových a superšportových automobilov sa na svoju trať vydá 26.augusta a prinesie radosť do spomenutých miest. Pre všetkých fanúšikov rýchlych automobilov ide o sviatok.

 

Premiérovo dve nové mestá

Pri tejto príležitosti sa rozhodli organizátori podujatia pripraviť krátky dokument. Krátky film mapuje cestu Rally Radosti od prvého až po posledný ročník. Ide o momenty priamo z námestí, z ciest a prináša aj zopár výpovedí organizátorov, účastníkov a partnerov. Stojí za to pozrieť si tento dokument a namotivovať sa na návštevu Rally Radosti 2022.

„Prípravy tohtoročnej Rally Radosti sú takmer na konci a už teraz môžem povedať, že sa ako účastníci, tak i návštevníci námestí majú na čo tešiť. Desiatky stretnutí a stovky hodín organizácie celého tímu prinesie ešte lepšiu, ešte väčšiu a ešte zvučnejšiu Rally Radosti na šesť námestí počas troch dní, pričom Rally sa tento rok zastaví hneď v dvoch nových mestách,“ uviedol Peter Jakabovič, predseda OZ Rally Radosti a dodal: „Keďže ľudia nám neustále píšu, či môže tento rok prísť Rally Radosti aj ku nim na námestie, rozhodli sme sa v rámci našich síl a možností vyhovieť a obmeniť trasu. Liptovský Mikuláš a Sereď sa tak premiérovo dočkajú najlepšej automobilovej šou a my sa už nevieme dočkať na reakcie oboch námestí.“

Cieľ – pomáhať !

Cieľom Rally Radosti však nikdy nebolo ukazovať iba výkonné športové vozidlá, ich hlavným cieľom je pomáhať. Aj tento rok tak nezabúdajú na svoj hlavný cieľ a tým je v roku 2022 pomoc deťom s kardiovaskulárnymi ochoreniami v slovenských nemocniciach. „Srdcovo-cievne ochorenia majú na svedomí nemalé množstvo vážnych zdravotných problémov, ktoré začínajú už v detskom veku. Radi by sme preto týmto ročníkom nielen pomohli, ale tiež urobili osvetu tejto problematiky. Preto sme do organizačného tímu prizvali aj špecialistu – lekára, ktorý s nami obíde slovenské námestia a zodpovie všetky otázky ohľadom kardiovaskulárnych ochorení. Veríme, že aj touto cestou pomôžeme predísť problémom, ktoré môžu začať už v ranom veku – teda u našich detí,“ povedal Peter Jakabovič.

Ak sa chystáte na Rally Radosti 2022, môžete sa tešiť na rozličné značky a je takmer isté, že medzi nimi nájdete aj tú svoju najobľúbenejšiu. Iba ako ochutnávka, môžete sa tešiť na Lamborghini, Ferrari, McLaren, Porsche, BMW M, Mercedes AMG, Nissan GT-R a mnohé ďalšie.

Dokument RALLY RADOSTI 2022

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokČo je za efektívnou jazdou v teréne? Elektrobicykel
Nasledujúci článokLamborghini Urus Performante – superšportové SUV ďalej posúvajú hranice možného