Domov News McLaren 765 LT Spider – jazdite rýchlo a s vetrom vo vlasoch

McLaren 765 LT Spider – jazdite rýchlo a s vetrom vo vlasoch

Je to menej ako rok, čo McLaren 765LT podostával pochvaly odkadiaľ sa len dalo. Výrobca supervozidiel teraz zdvíha latku tohto modelu s novým modelom 765LT Spider.  Ide o zaujímavý kabriolet, ktorý bude vyrobený v rovnako obmedzenom počte ako už aktuálne vypredané prevedenie kupé.

Model McLaren 765LT Spider má rovnaký motor V8 s dvoma turbodúchadlami s dvojitým preplňovaním a objemom 4,0 litra ako model s pevnou strechou. Pod kapotou sa ukrýva výkon 755 koní a krútiaci moment 800 Nm. Aj s elektricky ovládanou jednodielnou výsuvnou strechou z uhlíkových vlákien váži nový prírastok do rodiny 765LT iba o 49 kg viac ako bežná 765LT, teda presne 1 388 kg. To znamená, že je o 80 kg ľahší ako 720S Spider. Pomáha mu stať sa doteraz najrýchlejšie akcelerujúcim LT Spider. Zrýchlenie z 0 na 100 km za hodinu trvá iba 2,8 sekundy a auto môže z pokoja dosiahnuť rýchlosť 200 km za hodinu za 7,2 sekundy. Najvyššia rýchlosť je 330 km za hodinu.

Motor bude počuť

Strecha sa otvorí za 11 sekúnd vďaka zložitému mechanizmu s ôsmimi motormi a dá sa ovládať do rýchlosti 52 km za hodinu. Aj keď je strecha na svojom mieste, elektrické zadné okno sa dá stále otvárať, čo umožňuje cestujúcim vo vozidle lepší prístup k hluku z titánového výfuku. Tento systém váži asi o 40 percent menej ako bežná jednotka z nehrdzavejúcej ocele, konkrétne iba 10,9 kg.

Verzia Spider modelu 765LT bola vyvinutá spolu s kupé prevedením, tvrdí McLaren. Na demontáž strechy nebolo potrebné žiadne ďalšie vystuženie. Podpery z uhlíkových vlákien sú úplne spojené so zadnou časťou adaptovanej konštrukcie MonoCage II, nazvanej MonoCage II-S vo forme Spider. Táto konštrukcia poskytuje ochranu pri prevrátení vozidla.

McLaren prisľúbil pôsobivý výkon na trati, ktorý produkuje až o 25 percent viac prítlaku ako bežný model 720S Spider. Má optimalizované prevodové pomery, ktoré pomáhajú zrýchliť prevodový stupeň až o 15 percent rýchlejšie ako model 720S Spider.

Interiér šetrí na váhe

Vo vnútri sa nachádza osempalcová centrálna obrazovka infotainmentu. Čo tu nenájdete je audio systém, ktorý bol odstránený z dôvodu zníženia hmotnosti. Usporiadanie McLaren so štyrmi reproduktormi si môžete zvoliť ako bezplatnú alternatívu spolu s integráciou Bluetooth a rozpoznávaním hlasu. K dispozícii je tiež rozsiahlejší systém Bowers & Wilkins.

Bolo navrhnutých osem farebných motívov, ktoré kombinujú interiérové ​​farby tkaniny Alcantara s jedinečným kontrastným prešívaním. Kupujúci môžu tiež špecifikovať digitálne prístrojové a informačné systémy s rámom z uhlíkových vlákien.

Vyhovie sa aj tým náročným

Pre tých, ktorí si chcú svoj 765LT Spider ďalej prispôsobiť, už McLaren Special Operations definoval pre automobil pár voliteľných balíkov. Balíček MSO Clubsport Pack ďalej znižuje celkovú hmotnosť vďaka závodným sedadlám z uhlíkových vlákien a vylepšeným brzdám prevzatým z hyperautomobilu McLaren Senna. MSO LT Black Pack medzitým prináša lesklo čiernu povrchovú úpravu mnohých externých komponentov, ako je kryt tonusu, predný splitter, zadný nárazník, otvory pre nasávanie vzduchu a kryty zrkadiel.

765LT Spider má cenu od 310 500 libier, čo je v prepočte zhruba 363 000 eur. Rovnako ako v prípade kupé sa vyrobí iba 765 kusov a McLaren tvrdí, že tohtoročné výrobné kapacity už sú naplnené objednávkami od stálych zákazníkov ešte pred oficiálnym oznámením automobilu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokBentley Bentayga dostane ako prvé auto produkčné 22″ karbónové kolesá
Nasledujúci článokPlány sú naozaj veľké. Briti údajne pracujú na výkonnejšej verzii Defenderu