Domov News Je toto budúcnosť? Škoda VISION 7S poodhaľuje dizajnové smerovanie značky

Je toto budúcnosť? Škoda VISION 7S poodhaľuje dizajnové smerovanie značky

Škoda odhalila prvú skicu štúdie VISION 7S. Skica zobrazuje štúdiu exteriéru a prináša nám ochutnávku toho, kam sa pravdepodobne bude uberať dizajnový jazyk českej automobilky.

Exteriérové skice Škoda VISION 7S poodhaľujú úplne novo navrhnutý dizajn prednej časti, ktorá pôsobí veľmi mohutne. Uzatvorená a tmavá predná maska je výrazne širšia a plochejšia. Predné svetlomety sa dizajnéri rozhodli posunúť viac na stranu a usporiadali ich do dvoch radov nad sebou. Priamo nad nimi nájdeme ostro zrezaný pás denného svietenia, ktoré siaha až po hrany širokánskych blatníkov. Z toho vychádza aj svetelná grafika v tvare písmena „T“.

Mohutné tvary a robustnosť

Skica mohutného SUV s výrazne tvarovanými prednými partiami naznačuje, že Škoda to myslí z modelmi SUV vážne a rozhodne nekončí ofenzívu klientmi obľúbených modelov. Výrazne tvarovaná predná kapota dostala už charakteristickú líniu pre väčšinu modelov značky Škoda. Mastodontný nárazník je prepracovaný. Tvorí ho sedem vertikálne usporiadaných otvorov slúžiacich na prívod vzduchu. Otvor uprostred sa rozhodli zvýrazniť oranžovým segmentom pre ešte pútavejší celkový dizajn prednej časti.

Hliníkovú ochranu podvozka si vyslúžila spodná časť predného nárazníka. Skica zobrazuje aj pomerne veľké, aerodynamicky prispôsobené kolesá, ktorých cieľom je podčiarknuť celkový mohutný dizajn štúdie Škoda VISION 7S. Pohľad z boku naznačuje, že koncept VISION 7S charakterizujú čisté plochy s mierne sa zvažujúcou líniou strechy. Ak by malo niečo charakterizovať nový dizajnový jazyk značky Škoda, tak určite by sme sem mohli zaradiť robustnosť vzhľadu, autentickosť a v neposlednom rade aj funkčnosť. Na funkčnosť sme si už v prípade Škody asi všetci zvykli a je ozdobou ich modelov.

Kam sa uberá Škoda ?

Škoda taktiež dbá aj na veľkorysý priestor, ktorý ocení každý člen posádky. V novodobej ére značka dbá aj na použitie odolných a udržateľných materiálov. Kvôli prerodu na elektrický pohon sa musí automobilka sústrediť aj na maximálnu aerodynamickú efektivitu. Tomu sa prispôsobujú tvary jednotlivých častí karosérie. Štúdia VISION 7S nám naznačuje, akým smerom sa chce uberať dizajnový jazyk značky Škoda. A keďže dizajn je vecou subjektívnou, aký máte názor vy na nový koncept „domáckej“ značky Škoda ?

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJŠkoda Auto
Predchádzajúci článokTEST VW Multivan T7 1,4 TSI eHybrid – Inšpirácia v minulosti, už to viac nie je dodávka
Nasledujúci článokVodíkový osemvalec Porsche má mať výfukové plyny čisté ako vzduch