Spoločnosť Sociedad Española de Automóviles de Turismo skutočne vytvorí novú samostatnú podznačku Cupra zodpovednú za modely športovej výkonnosti.

Oznámenie, ktoré dnes urobila značka VAg, je výsledkom plnenia ochrannej známky platnej od augusta 2017. Okrem uvedenia obrázkov nového loga spoločnosť SEAT tiež odhalila, že nová značka oslávi svoj oficiálny debut 22. februára počas špeciálneho podujatia pre medzinárodné vozidlá.

SEAT hovorí, že na začiatku marca sa na 88. ženevskom autosalóne predstavia prvé vozidlá s označením Cupra. Jednou z nich je pravdepodobne horúca Ateca, ktorá sa prvýkrát v novembri 2016 podrobila testovaniu. Tento model bude ukrývať pod kapotou 2,0-litrový benzínový motorturbodúchadlom, a očakáva sa, že bude naladený približne na 300 konských síl dodaných na obe nápravy.

Najnovším modelom Cupra, ktorý pochádza zo SEATu, je špeciálny model Leon Cupra R, ktorý bol uvedený na trh v septembri minulého roku s výkonom 310 koní a produkcia bola obmedzená na 799 kusov. Existujú povesti o dokonca ešte silnejšom vozni Leon ST Cupra R s výkonom 335 koní, ktorý by mohol prísť v určitom momente tohto roka, takže by bol vhodným kandidátom na prijatie ochrannej známky Cupra.

Malo by zmysel aby supermini Ibiza prijala tiež značku Cupra a slúžila by ako španielsky ekvivalent nového VW Polo GTI? Takýto model asi nemôžeme očakávať, keďže pracovník SEATu uviedol, že spoločnosť napriek všetkému neuvedie výkonnejší motor ako momentálny 1,5-litrový TSI s výkonom 150 koní. Prvé modely pod novým logom sa tak predstavia už v marci na Ženevskom autosalóne, je sa na čo tešiť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPo prvýkrát odhalené – bude mať nová Kia Soul konečne pohon 4×4?
Nasledujúci článokBack in time: BRABUS M V12 – SUV, ktoré prepísalo históriu.