Domov News Držte si klobúky, prichádza najsilnejší Ford Mustang všetkých čias

Držte si klobúky, prichádza najsilnejší Ford Mustang všetkých čias

Písal sa rok 1964, keď prvá generácia modelu Ford Mustang prišla na trh ako reakcia na aktuálny vývoj a potreby zákazníkov v USA. Odvtedy ubehlo veľké množstvo času a z Mustangu sa stal celosvetovo úspešný model. Šesť generácií brázdi cesty a robí len tú najlepšiu reklamu značke Ford. Milióny hrdých majiteľov sa hlásia ku kultúre, ktorú toto jedinečné auto vybudovalo. Aj preto väčšina fanúšikov upriamuje pozornosť na premiéru novej, siedmej generácie tohto legendárneho modelu.

Detroit, USA, 15. september, 2:00 CET je tým časom, kedy sa dozvedáme, ako bude vyzerať už siedma generácia úspešného modelu Ford Mustang. Nová generácia nesie označenie S650 a dizajnovo nadväzuje na predchádzajúcu šiestu generáciu. Uchováva si dizajnové aspekty, ktoré sú charakteristické pre Mustang už dlhé dekády. Veľká natiahnutá kapota dostala jemnejšie línie v porovnaní s predchodcom. V jej strede je umiestnený vzduchový prieduch pre lepšie chladenie motora, ku ktorému sa ešte dostaneme.

Ford Mustang

Nový model nadchne mnohých

Vývoj bol zameraný na požiadavky zákazníkov. Cieľom zostalo zaujať zákazníkov a uchovať vášeň, ktorú prináša svojim majiteľom a fanúšikom. Má vyjadrovať individualitu a špecifickosť, ktorú vyžaruje už dlhé roky. Medzi nové veci, ktoré prináša siedma generácia modelu, patrí elektronická „drift“ brzda, na ktorej vývoji sa podieľali ľudia z oddelenia Ford Performance. K Mustangu už nerozlučne patrí motor V8 s historicky najvyšším výkonom atakujúcim hranicu 500 konských síl. Vo Forde sa rozhodli ponechať k dispozícii aj manuálnu prevodovku, pre čo najlepší zážitok z jazdy. Pre pohodlnejších vodičov zostáva ako alternatíva aj dobre známy automat.

Ford Mustang

Výkon je pre Mustang všetkým, je to dedičstvo a zároveň budúcnosť. Pre menej náročných bude k dispozícii nová generácia modelu EcoBoost s 2,3-litrovým motorom, nové prepracované riadenie, ktoré prinesie ešte lepší kontakt s vozovkou a jednoduchšie ovládanie. Ikonickosť modelu Mustang na uliciach ale aj na pretekárskych tratiach zostáva zachovaná aj vďaka špeciálnym Ford Performance modelom, ktorým sa ešte povenujeme.

Moderna prepojená s históriou

Moderná interpretácia dizajnového dedičstva, agresívny vzhľad prednej masky a návrat k dizajnu 60. rokov. Aj takto by sa dalo nazvať smerovanie novej siedmej generácie. Na rozdiel od modelu EcoBoost dostane Mustang GT nasávanie vzduchu na kapote. Evidentná je aj nová grafika predných svetiel, ktoré sú teraz užšie a dynamickejšie. Siedma generácia Mustangu prináša viac svalov a menej zbytočných línií. Líniu strechy inšpirovali závodné špeciály, široké boky zadnej časti nadväzujú na predĺžené veko kufru a ostré línie zadnej časti. Svetelný podpis zadných svetiel zasa odkazuje na predchodcov. K dispozícii budú nové farby karosérie, nové disky a bohaté možnosti individualizácie od farby karosérie až po prešívanie bezpečnostných pásov.

Interiér prešiel podstatnými zmenami. Nachádza sa tu plne konfigurovateľný virtuálny kokpit s viacerými voliteľnými jazdnými režimami. Pomerne prekopaný je dizajn palubnej dosky v porovnaní so šiestou generáciou. Výduchy klimatizácie sa presunuli nižšie a vytvorili tak priestor veľkej združenej obrazovke. Pre lepší a športovejší zážitok z jazdy nesmú chýbať Recaro sedadlá a ozvučenie od spoločnosti Bang & Olufsen.

Dark Horse ako symbol rýchlosti

Ford Performance vníma existenciu modelu Ford Mustang ako kľúčovú pre ich fungovanie a aj práve preto sa v kooperácii pustili do tvorby modelu s názvom Dark Horse. Ide o model z dielne Ford Performance, ktorý vstupuje do rodiny modelov ako Shelby, Mach 1 či Boss. Prináša oveľa chuligánskejší vzhľad s balíkom vylepšení, ktoré z Mustangu robia ešte lepší Mustang.

Ford Mustang

Motor V8 pod kapotou, manuálna prevodovka Tremec, výkon 500 koní, ostrejšie riadenie, pruženie MagnaRide a mnoho ďalšieho robí z modelu Dark Horse niečo skutočne unikátne. Ide o rýchlejší, lepšie ovládateľný a prepracovanejší model pre tých najnáročnejších. Ford tak využíva svoju prácu v motoršporte a aj vďaka tomu si kladie za cieľ žať úspechy na pretekoch po celom svete. Práve preto prichádza siedma generácia aj ako špeciál pre seriály GT3, GT4 či dokonca Nascar.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 10

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJFord
Predchádzajúci článokÚdaje požičovne Hertz ukazujú, že servis elektromobilov je o polovicu lacnejší
Nasledujúci článokRýchle blesky nevymrú, budú ale elektrické

1 COMMENT

Comments are closed.