Domov Lifestyle Extraliga pôžitku. To je nová Alpina XB7

Extraliga pôžitku. To je nová Alpina XB7

BMW X7 je kolos sám o sebe. Ako však všetci vieme, tak Alpina dokáže celé portfólio BMW posunúť o latku vyššie a vždy to stojí za to. Alpina XB7 je toho jasným príkladom.

BMW X7 naše cesty už brázdi niekoľko mesiacov. Oficiálne sa Alpina XB7 po facelifte predstavila v apríli tohto roka. Tá pochopiteľne vychádza z faceliftovaného BMW X7. Renomovaná nemecká spoločnosť aktuálne potvrdila technické parametre ešte o trošku viac exkluzívnejšej verzie. Prináša taktiež aj novú fotogalériu a video s názvom The Force of Emotions, a.k.a. Sila emócií.

Na prvý pohľad sú emócie na prednú masku novej Alpiny XB7 všelijaké. Ani pri tomto modeli neprekvapí riešenie predných svetiel, s ktorým prišiel samotný facelift BMW X7. Zvyšok exteriéru poukazuje na štýl a jednoduchosť, respektíve celkovú koncepciu Alpiny. Ukazuje jednoducho na to, na čo sme pri nich zvyknutí.

Prvotný náhľad na výkon vozidla sme už mali. Teraz však Alpina potvrdila oficiálne údaje. Pod kapotou sa bude nachádzať 4,4-litrový osemvalec s maximálnym výkonom 457 kW (622 koní) s maximálnym krútiacim momentom 800 Nm. Oproti vrcholovej verzii BMW X7 M60i xDrive ide o nárast o 67 kW a 50 Nm.

Riadenie aj pohon všetkých kolies a brutálne zrýchlenie

Osemvalec však nie je rýdzi spaľovací motor. Je súčasťou mild-hybridného ústrojenstva so 48V batériou. Celkový výkon je daný na obe nápravy pomocou automatickej prevodovky ZF. Na prenos výkonu dopomáha aj elektronická uzávierka zadného diferenciálu. BMW X7 má maximálnu rýchlosť elektronicky obmedzenú na 250 km/h, Alpina XB7 však dokáže potiahnuť až do 290 km/h. Zrýchlenie tohto 2,7-tonového obra z pokoja na 100 km/h sa udeje v priebehu 4,2 sekundy, čo je o pol sekundy menej než pri BMW X7.

Alpina XB7 má v sebe zakomponované aj vzduchové odpruženie, vďaka ktorému budete môcť meniť svetlú výšku podľa potreby. V režime šport, prípadne pri prekročení hranice 160 km/h, auto pôjde automaticky nižšie k zemi. Pre lepšiu manévrovateľnosť bude k dispozícii aj natáčanie zadných kolies až do 2,3°. O dobré brzdenie sa budú starať brzdy Brembo.

Štandardne bude vozidlo dodávané na 21“ kolesách Alpina Dynamic, no za príplatok budete môcť mať aj 23“ disky Alpina Classic. Väčšina pneumatík je od značky Pirelli. Na výber bude z ôsmich základných lakovaní karosérie a piatich príplatkových. Konfigurátor Alpina XB7 začína na cenovke 170.500 €. Automobilka už prijíma prvé objednávky.

BMW ALPINA XB7 – THE FORCE OF EMOTIONS

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJalpina-automobiles.com
Predchádzajúci článokSlováci testujú predné brzdové svetlo, stane sa povinnou výbavou?
Nasledujúci článokParkovacia politika v Bratislave sa pozmení, mesto vyhovie návrhom občanov