Domov News Peugeot Individual: Slováci, máte jedinečnú príležitosť, auto sa dokonalo prispôsobí vášmu štýlu

Peugeot Individual: Slováci, máte jedinečnú príležitosť, auto sa dokonalo prispôsobí vášmu štýlu

Stellantis Slovakia v spolupráci s Peugeot Slovakia prichádza s programom individualizácie, aký na svete nemá konkurenciu.

Budúci majitelia nových Peugeotov 208 dostanú možnosť individualizovať si svoje auto presne podľa svojho vkusu. Boli sme sa pozrieť v ateliéri, v ktorom úpravy Peugeot Individual budú prebiehať.

Peugeot Individual

Peugeot 208 je štýlové auto najmä do mesta, ktoré sa vyrába aj v elektrickej verzii. Jeho dizajn priam vyzýva na hranie sa s farbami, doplnkami a príslušenstvom. Peugeot sa teraz rozhodol, že Slovákom ako prvým na svete umožní individualizovať si model 208 nad rámec bežného katalógu. Na auto si teda môžete nechať urobiť vaše iniciály, prispôsobiť si farebnú kombináciu podľa obľúbeného historického pretekárskeho vozidla alebo zladiť k svojmu obľúbenému outfitu či športovému klubu. Program Peugeot Individual bude k dispozícii u každého predajcu značky Peugeot.

Tri úrovne personalizácie alebo absolútny unikát

Vyberať si môžete z niekoľkých predvolených balíčkov a motívov, prípadne sa dohodnúť na individuálnom stretnutí s grafickou dizajnérkou, s ktorou si preberiete detaily vzhľadu vášho vysnívaného auta. To všetko za rozumné peniaze, profesionálne odvedenou remeselnou prácou a s 5-ročnou zárukou.

Peugeot Individual

Peugeot 208 Individual ponúka tri základné úrovne personalizácie. Treba ihneď dodať, že nezáleží na výbave ani na motorizácii, nakoľko program Individual je dostupný pre každú 208. Prvý stupeň má názov XLion Pack, stojí 250 eur a zahŕňa airbrushované spätné zrkadlá a plotrovanú nálepku na karosérii, napríklad na viečku nádrže. Druhý stupeň XXLion Pack za 600 eur k tomu pridáva navyše wrapovanú časť na karosérii, lakovaný diel či lakované emblémy a plotrovanú nálepku v interiéri. Najvyššia úroveň XXXLion Pack za 1300 eur potom obsahuje ešte celopolep wrapovanou fóliou.

Peugeot Individual

V ateliéri závodu sme videli niekoľko 208-čiek, špeciálne upravených vyššie uvedenými možnosťami. Charakter auta je tak možné prispôsobovať naozaj rôznymi cestami, nám sa napríklad veľmi páčil štýl Cupry, s kombináciou čiernej lesklej farby, matného čierneho polepu a medených doplnkov.

Peugeot Individual

Ručná práca

Airbrush spätných zrkadiel sa robí tak, že negatív nálepky sa nanesie na jemne zbrúsenú plochu spätného zrkadla, nastrieka sa farbou a potom sa opakovane lakuje a brúsi. Tým pádom nie je vôbec cítiť žiadne vrstvenie a životnosť je vysoká. Plotrované nálepky sú kvalitné, nakoľko vznikajú rezaním wrapových nálepiek a majú teda životnosť až 10 rokov. Špecialisti v ateliéri dokážu pracovať s jednotlivými dielcami karosérie i emblémami. Špeciálnu farbu môžu niesť napríklad aj strmene bŕzd či disky kolies. Ani emblémy nemusia byť jednofarebné, takto detailnú prácu v súčasnosti nepoužíva žiadna mainstreamovaná automobilka na svete.

V Trnave si navyše dávajú mimoriadne veľký pozor na aplikáciu wrapových fólií pri celopolepoch. Wrapovú fóliu na auto ťahá súčasne viacero špecialistov, preto dokážu eliminovať tzv. vrásky a fólia je jednoliata. Plotrované nálepky sa režú ručne. Tento spôsob je lacnejší a dokáže sa tak zabezpečiť identickosť na oboch stranách auta. Takto upravené autá sa bez poškodenia môžu umývať na automatických umývacích linkach s kefami bez toho, aby hrozilo nejaké poškodenia, ale tak dobrým odporúčaním je umývať auto bezdotykovo.

Peugeot Individual

Takáto továrenská individualizácia automobilu, ktorý schádza z automatickej výrobnej linky, momentálne nemá na svete konkurenciu. Program Peugeot Individual bude v prvej fáze dostupný len pre slovenských zákazníkov a pre model Peugeot 208. V súčasnosti vedia v ateliéri upraviť 3-4 vozidlá týždenne. Neskôr by sa tento program mal rozšíriť aj na ďalšie trhy a modely.

Peugeot Individual

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠkoda Vision GT oživí legendu menom 1100 OHC
Nasledujúci článokS týmito autami vás ceny palív nemusia trápiť. TOTO je 10 najúspornejších ojazdených vozidiel do 12-tisíc eur