Domov Doprava VIDEO: Auto ktoré zabilo 5 ľudí v Bratislave, prešlo takmer 100 metrov...

VIDEO: Auto ktoré zabilo 5 ľudí v Bratislave, prešlo takmer 100 metrov kým zastavilo

Na Staromestskej ulici v Bratislave v nedeľu večer po 22. hodine vodič osobného motorového vozidla vrazil do ľudí stojacich na zastávke MHD Zochova. Nešťastie má mimoriadne tragickú bilanciu – 4 mŕtvy a 6 zranených. Polícia žiada svedkov nehody o pomoc pri jej vyšetrovaní.

Aktualizované o 13:50

Polícia potvrdila ďalšiu, piatu obeť tragédie. Je ňou 21 ročné dievča. Ďalšie dve osoby ostávajú v kritickom stave v Nemocnici.

Aktualizované o 11:55

Ivan Husár na sociálnych sieťach informoval, že za volantom mal údajne sedieť generálny sekretár Slovenského deaflympijského výboru Dušan Dědeček. Informáciu neskôr potvrdila aj členka slovenského deaflympijského výboru, podľa TV JOJ.

Vodič sedel v aute spolu so svojim synom Lukášom, ktorý zastupuje v deaflympijskom výbore funkciu kontrolóra. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Vodičovi namerali v krvi 1,6 promile.

Podľa informácii od očitých svedkov, sa mohlo vozidlo pohybovať rýchlosťou až 140 km/h.

Video z bezpečnostnej kamery na zastávke Zochová počas nehody

Zdroj videa: Instagram Romana Tabak

Aktualizované o 11:20

Vozidlo ktoré zapríčinilo smrť doposiaľ štyroch osôb, prešlo ešte ďalších cca 84,5 metrov, kým úplne zastavilo. Je preto vysoko pravdepodobné že rýchlosť ktorou sa toto vozidlo pohybovalo, bola podstatne vyššia ako maximálna povolená rýchlosť.

Zdroj FOTO: Polícia SR, úprava: Redakcia

Aktualizované o 09:07
Policajný prezident Štefan Hamran potvrdil, že vodič motorového vozidla mal v krvi 1,6 promile alkoholu a po nehode sa správal agresívne. Navyše, išiel “výrazne rýchlejšie” ako je povolená rýchlosť a pred nárazom vôbec nebrzdil. “Podľa toho, čo som videl, tam nie sú evidentné brzdné stopy.” Vodič išiel z podjazdu na Hodžovom námestí smerom na most SNP a vo vysokej rýchlosti stratil kontrolu nad autom. Pod vplyvom alkoholu bol aj spolujazdec, tomu namerali jedno promile.
Niektorí naši spoluobčania sú nepoučiteľní a polícia bude určite volať za sprísnenie trestov. Páchateľa zadržali na mieste, spolujazdca previezli do nemocnice s ľahkými zraneniami, už bol prepustený.”
Pôvodný Text

Slovenskom otriasla správa o mimoriadne tragickej dopravnej nehode, akú Bratislava v novodobej histórii ešte nezažila. V centre mesta, na mieste, kde je predpísaná rýchlosť 50 km/h, vodič motorového vozidla zatiaľ z nezistených príčin nezvládol miernu ľavotočivú zákrutu a vo veľkej rýchlosti narazil do davu ľudí stojacich na zastávke MHD Zochova. Napriek okamžitému zásahu záchranných zložiek hlásia bilanciu 4 mŕtvych a 6 zranených, z toho 2 sú v kritickom stave.

Podľa informácií, ktoré sme prijali na tiesňovej linke 155, na zastávke Zochova auto vrazilo do ľudí a na mieste sa malo nachádzať veľa zranených. Traja z nich podľahli ťažkým zraneniam na mieste, štvrtého sa pokúšali vyslaní záchranári oživovať, žiaľ, neúspešne. Lekár musel aj v jeho prípade, žiaľ, konštatovať smrť,” uviedla pre TASR Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. Ďalší štyria zranení boli pri vedomí.

Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová v statuse na sociálnej sieti vyjadrila úprimnú sústrasť rodinám, blízkym a priateľom obetí tragickej autonehody. “Všetkým zraneným želám, čo najrýchlejšie zotavenie. Alkohol pri jazde autom nemá miesto. Pri sadaní za volant sa vždy, prosím, rozhodujme a správajme zodpovedne, aby sme svojím konaním nezapríčinili nešťastie a smútok iným ľuďom.”
Zdroj FOTO: HZZSR Facebook

O alkohole za volantom písala aj starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. “Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým obetí na Staromestskej ulici. Dnes v nočných hodinách po 22:00 hod. došlo k tragédii, keď vodič údajne pod vplyvom alkoholu a vo veľkej rýchlosti narazil do ľudí stojacich na zastávke MHD Zochova. Je to strašná tragédia. Na zastávke boli prevažne mladí ľudia čakajúci na 39 na internáty.

Polícia žiada o pomoc pri vyšetrovaní tejto tragickej udalosti
Polícia zatiaľ oficiálne nepotvrdila, či bol vodič motorového vozidla v čase nehody pod vplyvom alkoholu. Svedkov nehody žiada o spoluprácu pri jej vyšetrovaní. V prípade, ak ste boli svedkom tejto udalosti a disponujete informáciami, ktoré môžu napomôcť pri vyšetrovaní jej okolností, prihláste sa na bezplatnom čísle polície 158 alebo napíšte súkromnú správu na FB Polícia SR Bratislavský kraj spolu s telefónnym číslom.
Polícia ďalej apeluje, aby vodiči pri prejazde miestom tejto udalosti zvýšili svoju pozornosť a opatrnosť, nakoľko premávka je usmerňovaná policajtmi v smere od Hodžovho námestia na most SNP do jedného jazdného pruhu, prípadne na presun do Petržalky zvolili alternatívnu trasu.
Článok budeme aktualizovať.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.1 / 5. Počet hodnotení 13

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Jazdenky: Ford Ranger po viac ako 135 000 kilometroch
Nasledujúci článokPravda o prémiových palivách. TOTO o nich musíte vedieť