Prvé snímky nového medveďa boli zverejnené priamo Mercedesom. Aj napriek kamufláži sú rozpoznateľné detaily minuloročnej štúdie Mercedes-AMG GT Concept, ku ktorej bude mať sériové auto veľmi blízko. Vo finálnej verzii by tak malo ísť o Mercedes-AMG GT doplnený o druhý pár dverí. Keďže zatiaľ nie je jasný ani názov, fotky zostávajú jedinou, aj to kamuflovanou informáciou.

Chýry o tomto vozidle sa šíria už od roku 2015, kedy sa zistilo že Mercedes Benz pracuje na štvordverovom aute odvodenom od športového vozidla Mercedes AMG GT, ktoré by mohlo konkurovať Porsche Panamera. Pred rokom sa tieto konšpiračné teórie potvrdili, keď takýto automobil debutoval vo forme konceptu. V sériovej podobe sa ukáže až tento rok a to na ženevskom autosalóne v marci.

Koncept predstavený v roku 2017 bol hybridom, ktorý kombinuje elektromobil s dvojitým preplňovaným osemvalcom o objeme 4.0 litra a systémovým výkonom asi 600 kW. Aj napriek tomu, že s takýmto pohonným ústrojenstvom v sérii sa skutočne počíta, základná verzia by mala mať slabší výkon.

Základnou jednotkou, ktorá bude poháňať toto monštrum bude štvorlitrový osemvalec twin-turbo s výkonom 444 kW, ktorý bude na predaj v kombinácii s 9-stupňovým automatom a pohonom všetkých kolies. Silnejšie varianty dorazia až neskôr.

Športová verzia sa po vzore Porsche Panamera takisto bude spoliehať na hybridný pohon. Mercedes s britskou firmou High Perfomarnce Powertrains pracuje na super ľahkých batériách, ktoré využije aj už odhalený hyperšport Project One.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNová generácia Peugeot 508 bude v znamení čerstvého dizajnu a nových technológii
Nasledujúci článokLegenda menom Toyota Supra sa objaví už v Ženeve!