Legenda japonskej automobilky Toyota, model Supra, znovu ožije už tento rok na ženevskom autosalóne. Finálna úprava prejde pod prstami divízie Gazoo Racing.

Nie je žiadnou tajnosťou, že Japonci už dlhšiu dobu spolupracujú s nemeckou automobilkou BMW. Nemci svoj koncept naznačili modelom Z4 a za japonského súrodenca môžeme považovať štúdiu FT-1 z roku 2014. Sériová výroba však má niesť legendárne meno Supra. Návrat tohto modelu je už teraz oficiálne potvrdený.

Po dlhých rokoch sa tak Toyota rozhodla o znovuzrodenie jednej z jej najväčších ikon. Túto novinu ohlásili spolu s jej predstavením na ženevskom autosalóne. K tejto informácii pribalili aj detailnú fotku. Poukazuje na použitie výrazne tvarovaného kufra a bublinkovej strechy. Prím však na obrázku zohráva masívne krídlo.

Pokiaľ by sme to chceli porovnať s konceptom, tak na ňom sa žiadne prítlačné krídlo nenachádza, no väčšina charakteristických prvkov by sedela. Ďalšie zmeny jednoznačne zasiahnu kľučky dverí, svetlá či spätné zrkadlá. O technickej stránke nemáme žiadne informácie, vie sa len to, že je pod velením Mníchovčanov. Popri spoločnej platforme by mala nová Supra dostať radový šesťvalec od BMW. Finálnu úpravu však bude zastrešovať spoločnosť Gazoo Racing, ktorá údajne pripravuje viacero verzii kupé. Viac informácii by sme mali vedieť čoskoro.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokOdhalené snímky nového Mercedesu – bude mať Panamera nového konkurenta ?
Nasledujúci článokExtravagantné SUV BMW X4 prichádza v druhej generácii.