Domov News Alfa Romeo Giulia a Stelvio prešli faceliftom

Alfa Romeo Giulia a Stelvio prešli faceliftom

Alfa Romeo prináša faceliftované modely Giulia a Stelvio. Aké zmeny priniesli? 

Predná mriežka chladiča a spodné mriežky dvoch hlavných vzduchových kanálov dostali novú povrchovú úpravu. Najmarkantnejším novým dizajnovým prvkov sú v prípade oboch modelov Full-LED adaptívne maticové svetlomety, ktoré zdôrazňujú príbuzenstvo s kompaktným SUV Tonale. Rozloženie skupinových zadných LED svetiel bolo taktiež prepracované. Giulia má zadné svetlá zo skla s priehľadným povrchom, zatiaľ čo tie na Stelviu sú v dymovom skle s lesklou čiernou povrchovou úpravou.

Drobnými úpravami prešiel aj interiér oboch vozidiel.  Najvýraznejšiu zmenu je možné vidieť na prístrojovom paneli. Zahŕňa nový, kompletne digitálny 12,3” TFT displej, ktorý ponúka tri režimy zobrazenia: Evolved, Relax a Heritage. Evolved predstavuje budúcnosť dizajnu Alfa Romeo a využíva centrálnu oblasť obrazovky, napriek tomu, že jej dva bočné kvadranty sú stále na mieste. Relax sa zameriava na komfort, neobsahuje podrobné informácie o vozidle. A napokon Heritage je inšpirovaný ikonickými modelmi značky zo šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov s výraznými detailmi, ako sú obrátené čísla na konci tachometra.

 

Technológie hrajú prím

Nová Giulia a Stelvio sú vybavené rozhraním Human Machine Interface (HMI). Informačný a zábavný systém zahŕňa obsah, funkcie a služby Alfa Connect, ktoré ponúkajú širokú škálu užitočných, bezpečnostných a komfortných služieb aktualizovanými vzduchom. Napríklad funkcia „My Remote“ umožňuje ovládať niektoré funkcie vozidla (otváranie/zatváranie dverí, blikanie svetiel) na diaľku prostredníctvom smartfónu/inteligentných hodiniek.

Podobne ako Tonale budú modely Giulia a Stelvio k dispozícii s technológiou NFT na zaznamenávanie servisných údajov.  Táto technológia je založená na blockchaine, čiže šifrovaného a nemodifikovateľného digitálneho registra, do ktorého sa zaznamenávajú hlavné informácie o každom aute. Na základe výberu zákazníka, NFT vygeneruje certifikát, kde sa zaznamenávajú údaje o životnosti vozidla. Tento certifikát môže byť použitý na zabezpečenie správnej ochrany vozidla a tým aj na podporu jeho zostatkovej hodnoty.

 

Nová Giulia a Stelvio sa približujú k novej logike línie predstavenej s Tonale, čo zákazníkovi uľahčí konfiguráciu vozidla. V skutočnosti sú k dispozícii dve výbavy – Super a Ti – z ktorých každá má osobitné charakteristické vlastnosti. Výbavu Super je možné prispôsobiť balíkom Sprint, ktorý obsahuje rôzne športové doplnky. Výbavu Ti, ktorá zvýrazňuje eleganciu týchto dvoch vozidiel, bude možné vylepšiť balíkom Veloce.

Prvky výbavy

Novinkou je výbava Competizione. Vychádza z výbavy Veloce, je dostupná s každou motorizáciou a vyniká sivou matnou farbou Moon Light a červenými brzdovými strmeňmi. Športový vzhľad nového Stelvia zvýrazňujú 21-palcové zliatinové disky kolies. V kabíne sa vyníma audio systém Harman/Kardon, čiernou kožou čalúnená palubná doska so sedadlami s červeným prešívaním a odznaky Competizione na bokoch vozidla a na predných opierkach hlavy.

Faceliftované modely Giulia a Stelvio sa začnú predávať vo februári 2023.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMáte radi dynamické SUV? Tak sledujte nový Opel Grandland GSe
Nasledujúci článokMaserati Bellagio je športový kombík na zákazku