Domov Lifestyle Sen jachtára z Monaka – Bentley Continental Mulliner Riviera Collection

Sen jachtára z Monaka – Bentley Continental Mulliner Riviera Collection

Vlastniť model Bentley Continental GT je snom nejedného z nás. Pre tých najnáročnejších si Bentley vždy pripraví niečo špeciálne. Niečo, čo ich odlíši od ostatných. Aj napriek tomu, že Monako má približne polovicu obyvateľov rodného mesta značky Bentley v britskom meste Crewe, dostane práve Monako na mieru šitý rad Continental GT. Ako inak s námornou tematikou na oslavu „elegantného sveta jachtárskeho priemyslu“.

Bentley Continental GT patrí k tým najzaujímavejším modelom britskej značky. Samotné Bentley tvrdí, že jeho nová kolekcia s názvom „Mulliner Riviera“ sa stane dokonalým vyjadrením zážitku z jazdy pod holým nebom. Spolu s ručne vyrobenými detailmi, ktoré majú za cieľ odrážať exkluzívny charakter Francúzskej riviéry, ktorej je Monako neodmysliteľnou súčasťou. Monackí zákazníci si môžu nakonfigurovať svoje autá prostredníctvom programu Bentley Mulliner Bespoke.

Všade samá modrá

Tieto špeciálne modely Bentley Continental GT Mulliner Riviera majú byť k dispozícii iba vo forme „convertible“. K jedinečným modelom už neodmysliteľné patrí aj jedinečný lak. Na výber všetci záujemcovia dostanú modrú s označením Aegean, akvamarínovú a modrú Caribbean. Takýto špeciálny lak si môžete navoliť aj na všetky doplnky z uhlíkových vlákien vrátane zadného spojleru veka batožinového priestoru.

Špeciálne miesto priamo za predným kolesom získava označenie v podobe štítku Mulliner, zatiaľ čo zvyčajné logo označujúce prítomnosť motora V8 alebo W12 modelu Continential dizajnéri odstránili. Bentley zatiaľ neprezradilo, s ktorými pohonnými jednotkami sa dostane kolekcia Mulliner Riviera do ponuky. Bežný rad Continental GTC Mulliner je k dispozícii s oboma motormi. Tomu, že k slovu sa dostane aj model V8, nasvedčuje štvorica koncoviek výfuku na snímkach tejto limitovanej edície.

Interiér ako v jachte

Interiér dostal veľké množstvo prvkov inšpirovaných plachtením a námorníctvom. Patria sem napríklad logá námorných uzlov vyšívané na opierkach hlavy, ľahké, ľanové a alcantarové čalúnenie sedadiel, plus námornícka a zlatá koža na ostatných miestach. Nechýbajú ani prahy s nápisom „Riviera Collection“ a stredová konzola má dizajn terasy z tíkového dreva, podobne ako milionárska jachta.

Rovnako ako pri všetkých výtvoroch Mulliner od Bentley, ceny závisia od špecifikácie zákazníka. Očakáva sa však, že každé z áut z kolekcie Riviera dostane cenovku ďaleko vyššiu, než je cena štandardného auta. Tá sa pohybuje zhruba na úrovni 200 tisíc eur.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFerrari 499P sa vracia do vytrvalostných pretekov
Nasledujúci článokVolkswagen mení stratégiu, ich volant príde o…