Nový Mercedes-AMG sa môže pochváliť akceleráciou ako pri výstrele z kanóna. Predchádzajúce G63 prítomnou 4,0-litrovou V8 posilnenou twinturbom to zvládne iba za 4,4 sekundy!

Predošlé modely nemohli naplno využiť svoju silu kvôli podvozku, ktorý bol z „doby bronzovej“, a tak bolo takmer nemožné vyrovnať ovládateľnosť  spolu s takým výkonom. Ale tento model, napriek tomu že vyzerá archaicky ako každé G-éčko, je postavené na úplne novej platforme.

Výkon je rozdelený nasledovne – 40 percent prechádza na predné kolesá a zvyšných 60 percent je prenesených na zadné kolesá vďaka 9-stupňovej automatickej prevodovke. 

Nový model G63 vyvíja 577 koní a 850 Nm. To je rovnaký výkon ako to, čo nájdete v AMG GT R (577koní a 700 Nm). V dôsledku toho je tento prepravný kontajner so svetlometmi exkluzívne rýchly. AMG zúžitkovalo výkon, a preto je zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 4,4 sekundy – to je o 0,9 sekundy rýchlejšie ako staré G63. Maximálna rýchlosť je „len“ 220 km/h, no keď zvolíte balík AMG Driver Package, tak sa maximálna rýchlosť rázom posunie na 240 km/h! Ešte pre porovnanie, staršia G63 dosahovala maximálku len 210 km/h.

Vpredu sa nachádza nová mriežka chladiča, mierne upravený nárazník a taktiež sa ukázali väčšie vetracie otvory. Vozidlo sa predvádza na 22-palcových zliatinových diskoch, ktoré sú v súlade s vyvýšenými oblúkmi kolies a a podporené bočnými výfukovými časťami. Interiér vozidla ponúka ešte viac priestoru pre ramená a lakte cestujúcich v prednej aj zadnej časti.

Spotreba paliva sa pohybuje kombinovane okolo 13,8 litrov. Do nádrže sa dostane až 96 litrov paliva, takže je tu šanca, že sa dostanete do Košíc na jednu nádrž.

Okrajovo ku G65! Dostane motor V12 o objeme 6,0 l, ktorý bude podporovať twinturbo. Výkon bude na hranici 620 koní a 3-tonový „tank“ zrýchli z 0 na 100 km/h za 5,1s!

Cena je zatiaľ neznáma, ale nečakajte žiadnu lacnotu – Edition 1 je v podstate zvýhodnený paket výbavy a lacné plechy Mercedes vo zvyku nemá. Detaily v tomto smere sa zrejme dozvieme až s blížiacou sa výrobou, s ktorou sa počíta do konca roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKráľovná motoršportu v roku 2018
Nasledujúci článokAko sa vyvíja najúčinnejší pretekársky motor BMW?