Domov Elektromobilita Toto im nevyšlo. Pozrite sa, ako bude vyzerať Fiat Abarth 500e

Toto im nevyšlo. Pozrite sa, ako bude vyzerať Fiat Abarth 500e

Elektrifikácia je už doslova nezastaviteľná. Dotýka sa klasických vozidiel, no taktiež aj tých, ktoré sú určené na športovejšie jazdenie.

Fiat Abarth 500 je modlou medzi malými ostrými hot-hatchmi. Či už v klasickej 140-koňovej verzii, ale taktiež aj v tej najvýkonnejšej, 180-koňovej. Po novom však pod kapotu pribudne čisto elektrický pohon. Už nejaký ten čas Abarth hovorí o tom, že do portfólia mu pribudne čisto elektrické vozidlo, ktorého základom bude kultový Fiat 500 s prívlastkom „e“. K oficiálnemu odhaleniu má prísť v utorok 22.11., no automobilke so škorpiónom sa ale že vôbec nepodarilo ustriehnuť auto pred galavečerom. Fiat Abarth 500e si tak môžeme prehliadnuť ešte pred oficiálnou premiérou.

fiat abarth 500e

Uniknuté fotografie

Na internet sa totiž dostali fotografie, ktoré novinku predstavujú v celej svojej kráse. Novinka bola zachytená pri natáčaní reklamných spotov a fotografovaní na plagáty v rodnom Taliansku. Elektrický Abarth bude začiatkom transformácie značky pri ostrých hot-hatchoch divízie Fiatu. Ako to však celé vlastne bude? Mnohí hovoria o tom, že Abarth 500e už nebude výnimočným vozidlom oproti klasickej 500-ke a príde tak o svoj šmrnc a unikátnosť, ako tomu bolo doteraz.

Pochopiteľne, väčšina sa bojí zvukového prejavu vozidla. Na zvukový prejav utrpel aj nový elektrický Dodge, ktorý skôr zožal posmech, než chválu. Na uniknutých fotografiách je Abarth 500e odetý do farby Acid Yellow, ktorá dokáže krásne zviditeľniť krivky daného auta. Upúta taktiež zmena loga. Namiesto spomínaného škorpióna je vidno iba nápis ABARTH. Samozrejme, automobilka sa škorpióna iba tak nevzdala a nájdeme ho na zvyšných častiach auta, no nie na tom primárnom. Škoda.

fiat abarth 500e

Na to, akým bol Abarth 500 malým a zaujímavým autom, nedáme dopustiť, nakoľko pred pár rokmi zakotvil aj u nás v redakcii. Niektorí ho pomenovali ako pocket rocket a je tomu naozaj tak. S týmto mini autom ste nemali problém zaparkovať kdekoľvek v meste a na križovatkách na vás iba každý pozeral, že čo za malé čudo si tu tak pradie a puká do výfukov. Neostáva nám teda nič iné, len počkať na to, čo si Taliani pre nás pripravili.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmoparinsiders.com
Predchádzajúci článokSubaru Impreza prichádza v novej generácii
Nasledujúci článokTOP 10 najlepších momentov v dejinách motoršportu