Domov Lifestyle Ferrari spustilo svoj prvý konfigurátor pre okruhový špeciál

Ferrari spustilo svoj prvý konfigurátor pre okruhový špeciál

Online konfigurátor pre všetky „dostupné“ vozidlá je štandardom pre akúkoľvek značku. Stačí naklikať danú výbavu a je vyriešené. To však nie je prípad Ferrari. Tifosi až teraz spúšťajú svoj historicky prvý konfigurátor.

Začiatkom leta Ferrari svetu predstavilo svoj nový model 296 GTB. Ten poslúžil ako základ pre okruhovú verziu 296 GT3. Tá sa stala náhradou za 488 GT3. Ferrari 296 GT3 však prichádza o svoju elektrickú podporu a teda prichádza aj o trošku výkonu. Kombinácia trojlitrového šesťvalca s dvojicou turbodúchadiel a elektromotorom kumuluje celkový výkon 818 koní. Nová verzia však bude odľahčená o elektromotor a celkový výkon tak bude 654 koní.

Pokiaľ by sme proti sebe postavili modely 488 GT3 a 296 GT3, tak novinka má až o 20 % vyšší prítlak. Motor je taktiež zasadený viac do prednej časti, než tomu je u „klasickej“ verzie. To dokáže zvýšiť taktiež aj torznú tuhosť hliníkového podvozku o 10 %. Hmotnosť okruhového špeciálu je 1.250 kilogramov.

Okrem parametrov však automobilka prekvapila aj novinkou – konfigurátorom. Tak ako je tomu pri klasickej sériovej podobe, je možnosť výberu aj ikonických farieb určených pre túto automobilku. Dokopy je ich 20. Pokiaľ nie ste fanúšikom farebných prevedení, ale láka vás niečo špeciálne, siahnuť môžete po celokarbónovom prevedení.

Ďalším zaujímavým aspektom je samotný výber strechy, ktorá môže byť buď v čiernej alebo matne čiernej farbe. Konfigurátor Ferrari taktiež ponúka možnosť pridania extra svetiel pre vytrvalostné 24-hodinové závody a taktiež aj žlto sfarbené svetlomety, ktoré sa hodia pre tento typ pretekov. Kolesá ako také sú nemenné. Jediné, čo dokážete na nich zmeniť, je farba stredového krytu. Vybrať sa dá z čiernej a zlatej farby. Nakoľko sú aj brzdy značky Brembo odeté do zlatej farby, tak voľba bude zrejme jasná.

Konfigurátor podľa svojej chuti

Nakoľko ide o okruhovú verziu, tak interiér veľmi zmeniť nejde. Pretekárske sedadlá sú k dispozícií buď v červenej alebo modrej látke. Pridať môžete ešte sedačku spolujazdca. Súčasťou sú samozrejme šesťbodové bezpečnostné pásy Sabelt. Taktiež v čiernom, červenom alebo modrom prevedení.

Volant si dokážete upraviť podľa vlastných preferencií. Tlačidlá môžu byť znova červené, modré a žlté. Konfigurátor taktiež ponúka možnosť mať zadnú kameru alebo Marshalling Display, ktorý sa na okruhu určite hodí a informuje vás o tom, či je trať prejazdná, alebo sa na trati nachádza bezpečnostné vozidlo – safety car.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPotrebujú viac šťavy? Cupra pre Atecu a Formentor pripravila edíciu Tribe
Nasledujúci článokUnikátna aplikácia pre reštaurácie. Plaťte mobilom cez QR kód a účet si rozdeľte s partiou

1 COMMENT

  1. […] Ferrari spustilo svoj prvý konfigurátor pre okruhový špeciál […]

Comments are closed.