Domov News Huracán Sterrato je rely Lambo s charizmou púštnej búrky

Huracán Sterrato je rely Lambo s charizmou púštnej búrky

Lamborghini predstavilo v Miami prvý terénny superšportový automobil s vidlicovým desaťvalcom na svete.

Exteriér Lamborghini Huracán Sterrato už na prvý pohľad vyjadruje dobrodružného ducha. Svetlá výška sa v porovnaní s Huracánom EVO zvýšila o 44 mm, aby sa zabezpečil väčší zdvih odpruženia, ako aj šírka rozchodu kolies vpredu (+ 30 mm) a vzadu (+ 34 mm). Ochranné prvky karosérie, hliníková ochrana podvozku, zosilnené prahy, zadný difúzor a robustné blatníky zdôrazňujú jeho svalnatosť. Klasické nasávanie vzduchu umiestnené na zadnej kapote pomáha zásobovať motor čistým vzduchom pri jazde na prašných tratiach.

Lamborghini Huracán Sterrato

Vzrušenie na prvom mieste

„S vysokorýchlostným terénnym konceptom modelu Sterrato sme jedinečným spôsobom spojili zážitok z jazdy skutočného superšportiaka a zábavu z jazdy v rely aute,“ vysvetľuje Rouven Mohr, technický riaditeľ Lamborghini. „Autá Lamborghini vždy prinášajú emócie. Sterrato teraz prináša úplne nový stupeň vzrušenia z jazdy.“ 

Lamborghini Huracán Sterrato prichádza s 5,2-litrovým vidlicovým desaťvalcom s maximálnym výkonom 610 koní a krútiacim momentom 560 Nm pri 6500 ot./min). Silu na všetky štyri kolesá prenáša 7-stupňová dvojspojková automatická prevodovka. Na zadnej náprave je prítomný mechanický samosvor navrhnutý tak, aby ponúkal optimálny výkon na nespevnených a piesočnatých povrchoch. Sterrato zrýchli z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy a dosiahne najvyššiu rýchlosť 260 km/h.

Lamborghini Huracán Sterrato

Vozidlo je vybavené brzdami s hliníkovými šesťpiestikovými strmeňmi vpredu a štvorpiestikovými strmeňmi vzadu. Priečne vŕtané karbón-keramické kotúče majú vpredu priemer 380 mm a vzadu 356 mm. Sterrato stojí na 19-palcových kolesách s na mieru vyrobenými pneumatikami typu runflat Bridgestone Dueler AT002 rozmermi 235/40 R19 vpredu a 285/40 R19 vzadu.

Lamborghini Huracán Sterrato

Telemetria pod drobnohľadom

Huracán Sterrato je ďalej vybavené telemetrickým systémom, ktorý umožňuje vodičovi sledovať výkon a analyzovať údaje prostredníctvom aplikácie UNICA. Používatelia Apple Watch môžu dokonca synchronizovať informácie o svojom srdcovom tepe s palubným telemetrickým systémom a merať tak svoj jazdný výkon. Na zaznamenávanie zážitkov za volantom je k dispozícii Lamborghini Drive Recorder. Umožňuje vodičovi zaznamenať skvelé jazdné momenty a zároveň vylepšuje funkciu Board Diaries, čo je akási digitálna pamäťová kniha integrovanú do aplikácie Lamborghini UNICA.

Výroba limitovanej edície 1499 kusov sa začne vo februári 2023.

Huracán Sterrato: beyond the concrete

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTu niekto dostane padáka. Na verejnosť predčasne unikli fotky odhaleného Smartu #3
Nasledujúci článokPrezutím to nekončí, takto dokážete predĺžiť životnosť pneumatík