Domov News Civic Type R uletel s cenou. Stojí ako Ford Mustang

Civic Type R uletel s cenou. Stojí ako Ford Mustang

Nedávno predstavená a už má aj slovenský cenník. Reč je o Honde Civic Type R. Základ štartuje na 54.990 €.

Pôvodná myšlienka hot hatchov bola, že za dostupnú cenu ponúknu vodičovi športové jazdné vlastnosti na okreskách a vysokú dávku každodennej praktickosti. Nové generácie však vždy prichádzali s vyšším výkonom a ultimatívnejším jazdným zážitkom, až sa napokon pretransformovali do plnohodnotných športových vozidiel. Honda Civic Type R bude vždy limitovaná pohonom iba predných kolies, ale jeho technicky vyspelý podvozok a motor s vysokým výkonom nenechá nikoho pochybovať, že toto bude fantastický stroj na cesty aj okruhy. Lenže doba sa zmenila a z ľudových športiakov sa stali exkluzívne autá. Zasvätené jazyky na sociálnych sieťach hovoria, že pre slovenský trh je určených iba 7 kusov Type R. Na jednu stranu je to relatívne dostupná možnosť dostať sa k exkluzívnemu autu, ale na stranu druhú… je tu Hyundai i30 N. Vďaka za neho.

Ďalšie doplnky, ktoré môžu zdvihnúť cenu, sú napríklad karbónové zadné krídlo či panely interiéru z uhlíkových vlákien. Všetky dostupné doplnky budú čoskoro zverejnené v katalógu voliteľného príslušenstva.

Motor

Čo však môžeme od Civicu Type R očakávať? Pod kapotou bude driemať preplňovaný 2,0-litrový motor s maximálnym výkonom 242 kW / 329 koní a krútiacim momentom 420 Nm. Štandardne bude motor spriahnutý so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, pohonom predných kolies a samosvorným diferenciálom. Ak sa radíte k ľudom, ktorí „žijú pre štvrť míle“ alebo „iba na tento úsek sa cítim slobodne“, tak z pokoja na 100 km/h vyštartujete v priebehu 5,4 sekundy. Pokračovať budete môcť až do 275 km/h.

Výbava

V hodnote 54.990 € (+ 360 € za dopravu vozidla) dostanete bezkľúčové odomykanie a štartovanie vozidla, semišové športové sedadlá s výškovým nastavovaním pre vodiča, dvojzónovú automatickú klimatizáciu, infotainment s podporou AndroidAuto a Apple CarPlay a taktiež adaptívny tempomat.

Bucľatý a športový exteriér dopĺňajú štandardne dodávané 19“ kolesá, predné a zadné parkovacie senzory s kamerou, zadné charakteristické krídlo na hliníkových vzperách, LED svetlomety a množstvo ďalšieho.

Za príplatok v hodnote 600 € si môžete zvoliť medzi metalickým a perleťovým lakovaním karosérie, prípadne, ak ste fajnšmeker a chcete novú Hondu ošatiť do bielej farby Championship, treba pridať 800 €. Všetky ostatné príslušenstvá budú zverejnené v priebehu oficiálneho predaja. Prvé zákaznícke kusy by sa mali u nás objaviť v prvom štvrťroku 2023.

 

2023 Honda Civic Type R: Manufacturing an icon

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Jazdenky: Volkswagen Touareg 2015 po 200 000 kilometroch, rozhodne áno ale bez vzduchu
Nasledujúci článokMoskvič sa prebúdza zo spánku, budíček nastavuje Čína