Domov News Kedy skončí dlhé čakanie na nové auto? Odpovedal viceprezident Zväzu automobilového priemyslu...

Kedy skončí dlhé čakanie na nové auto? Odpovedal viceprezident Zväzu automobilového priemyslu Pavol Prepiak

Zdroj: web

Málo náhradných dielov, čipov, súčiastok, plechov, polovodičov. Skrátka, autá sa v posledných mesiacoch stali nedostatkovým, doslova podpultovým tovarom. Dokedy bude táto kríza trvať?

Je možné, že niektorí zákazníci budú na svoje auto čakať viac ako rok? Prípadne sa ho nedočkajú? V podcaste PodCars nám na tieto, a mnoho ďalších otázok odpovedá viceprezident Zväzu automobilového priemyslu Pavol Prepiak.

Spôsobila túto krízu pandémia, rastúce ceny, nedostatok surovín, politické rozhodnutia, problémy s logistikou alebo prísna legislatíva? Domček z karát je naozaj krehký a razom sa rozsype. Konkurencia je k tomu tvrdá a kto zaplatí viac, jednoducho berie všetko.

Európska únia chce naďalej sprísňovať normy. Aký to bude mať vplyv na výrobu a cenu áut? „Nebránime sa diskusii, ale vráťme sa späť na zem,“ hovorí Pavol Prepiak. Kedy sa konečne dostane situácia do normálu? Odborník len krúti hlavou, že dnes sa nič nedá predikovať, a to naprieč všetkými značkami.

Na mnohé autá sa čaká stále viac ako rok a zákazník už nie je kráľom, aj keď zloží na stôl všetky peniaze. O automobilovej kríze a prognózach, ako z nej von sa rozprávame s Pavlom Prepiakom. Podcast PodCars vás zorientuje v tejto zložitej téme, ktorá trápi celý svet.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKia Stinger sa lúči limitovanou edíciou
Nasledujúci článokNajvýhodnejšia kúpa roka 2023? Podľa tejto ankety Renault Austral