Domov Lifestyle Dacia Duster Carpoint Edition je offroad pre masy

Dacia Duster Carpoint Edition je offroad pre masy

Duster, ktorý chce každý. Škoda, že nejde o sériovú úpravu, ale o modifikáciu od predajcu automobilky Dacia v Nemecku.

Rumunsko-francúzska automobilka má aktuálne v pláne pre svoje modely Duster, Jogger, Sandero a Spring predstaviť novú výbavu Extreme, čo môže evokovať dobrodružné šialenstvo, no spoločnosť Carpoint to dokázala posunúť o level vyššie. Dacia Duster v jej podaní vyzerá oveľa dobrodružnejšie. Na prvý pohľad akoby išlo o vozidlo slúžiace pre armádne účely, no nie je tomu tak. Pôjde o verziu pre „davy“, ale samozrejme v starom šate, so starým logom a nie vo veľkom počte.

Maskáčové tepláky

Dacia Duster s rôznymi motorizáciami sa u nás objavila už niekoľkokrát a všetci dobre vieme, že Duster sa terénu nebojí. Aj keď tento upravený Duster možno pôsobí „neviditeľne“, je to všetko docielené maskáčovým polepom a čiernymi krytmi zrkadiel a masky. Duster Carpoint Edition však nie je postavený na klasických kolesách, ale na 16“ offroadových kolesách s rozmerom 235/60. Úpravou prešli taktiež tlmiče a pružiny, ktoré dokázali zdvihnúť svetlú výšku.

Spodná časť karosérie je ochránená masívnymi čiernymi prahmi, ktoré majú funkciu nastupujúceho schodíka. Chýbať nemôže predný rám a dominantou strechy je čierny strešný nosič. Pod kapotou sa ako inak nachádza preplňovaný 4-valcový motor 1,3 TCe s maximálnym výkonom 110 kW/150 koní. Motor je spriahnutý so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Uvažuje sa tiež nad tým, že Carpoint by si do parády mohol vziať aj dieselovú 1.5 Blue DCi s pohonom všetkých štyroch kolies. Interiér hýri klasickou zástavbou civilného Dusteru. Tu sa nachádza napríklad zábavný infotainment so vstavanou navigáciou a cúvacou kamerou, palubný počítač i vyhrievané sedadlá spolu s automatickou prevodovkou. Cena takejto prestavby v spoločnosti Carpoint vychádza na 32.990 €. Je to síce o 10.000 € viac, než by ste zaplatili za Duster v najvyššej výbave, ale schopnosťami v teréne si Duster túto cenu určite dokáže obhájiť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcarpoint-nwr.de
Predchádzajúci článokNavara sa vrátila na slovenský trh. V showroome Nissanu ju ale nehľadajte
Nasledujúci článokTaliban postavil superšport

1 COMMENT

Comments are closed.