Domov News Autofuel – tankovací robot pre lenivcov

Autofuel – tankovací robot pre lenivcov

Dánska spoločnosť Autofuel rieši problém najväčších lenivcov. Ich tankovací robot za vás úplne sám natankuje a vy pritom nemusíte ani vystúpiť z auta.

Tankovanie paliva do klasického auta poháňaného spaľovacím motorom je pomerne rýchla záležitosť. Aj napriek tomu táto činnosť príde niektorým ľuďom natoľko otravná, že dánska spoločnosť Autofuel prišla so zaujímavým riešením. Ich tankovací robot spraví všetku robotu za vás, a vy pritom ani nemusíte vystúpiť z auta.

Tankovací robot

Na každej čerpacej stanici

Výhodou tejto novej vymoženosti je, že je kompatibilná prakticky so všetkými čerpacími stanicami. Obrovskou výhodou tankovacieho robota je to, že vás dokáže obslúžiť bez akejkoľvek ľudskej pomoci. Úplne sám dokáže otvoriť veko nádrže, zvoliť správny druh paliva a následne pomocou viacerých kamier správne nasmerovať tankovaciu pištoľ do hrdla nádrže. O uchopenie tankovacej pištole sa starajú špeciálna prísavka a úchop na tankovaciu pištoľ. Po dotankovaní zvládne tankovací robot odložiť pištoľ späť na svoje miesto. A čo by to bolo za robota, keby po sebe nedokázal veko nádrže aj zavrieť. Čerešničkou na torte je, že vodič odchádza z čerpacej stanice bez platenia.

Tankovací robot

 

Automatizované platby

Keď už je človek natoľko lenivý, že sa mu nechce vystúpiť z auta a vlastnoručne natankovať palivo do svojho štvorkolesového tátoša, s istotou sa mu nechce ani čakať v rade pri pokladni čerpacej stanice. Tankovací robot Autofuel rieši aj tento pre niekoho závažný nedostatok staromódneho tankovania. Robot si pri príchode automaticky nasníma evidenčné číslo vozidla a vo svojej databáze vyhľadá potrebné informácie, ako typ paliva alebo platobnú metódu. Po dokončení tankovania sa vodičovi automaticky strhne platba z platobnej karty v systéme spoločnosti. Dánska spoločnosť týmto sľubuje urýchlenie prietoku áut na vyťažených čerpacích staniciach.

Tankovací robot

Zvládne aj nabíjanie či tankovanie vodíka

Predstaviť svetu tankovacieho robota v čase, keď sa po cestách pohybuje stále viac elektromobilov je tak trochu samovražda. V spoločnosti Autofuel mysleli aj na toto. Nový robot však nezvládne len tankovanie klasickej nafty alebo benzínu. Je možné ho aplikovať aj na nabíjačky, vodíkové čerpacie stanice, ale dokonca aj na stanice plniace LPG a CNG. Prvý exemplár sa už testuje vo fínskom meste Neste. Myslíte si, že sa taký robot objaví aj na našich čerpacích staniciach?

 

How does it work - Autofuel gen 3

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokToto Porsche 911 z roku 1999 je svetový unikát
Nasledujúci článokBude rýchly nielen na okruhu. Valtteri Bottas si prevzal „lapač slín“ – Giuliu GTAm