Domov News Audi zmení názvoslovie svojich modelov

Audi zmení názvoslovie svojich modelov

Audi urbansphere concept

S nástupom úplne nových generácií vozidiel značky Audi príde aj radikálna zmena v ich označení. Po novom dostanú úplne novú logiku.

V plánoch Audi je počas najbližších dvoch rokoch uviesť na trh až 20 nových automobilov. Zmena sa dotkne už novej generácie Audi A4, ktorej testy finišujú a oficiálne by sa mala predstaviť na jar. Základný rozdiel v označení modelových radov bude ten, že nepárne čísla budú patriť automobilom so spaľovacím motorom a párne čísla elektromobilom. Keďže spomínaná novinka príde so spaľovacími motormi, volať sa už bude A5. To isté platí aj o budúcej generácii Audi A6, ktorá sa premenuje aj A7. Čo sa stane so súčasnými modelmi A5 a A7, zatiaľ nie je jasné. V Audi to určite vedia, ale žiadne zákulisné informácie o budúcnosti týchto modelov na verejnosť zatiaľ neprenikli. Audi však už vyvíja budúce elektrické sedany, ktoré teda dostanú označenie A6 a A4. Pravdepodobne aj s prívlastkom e-tron.

Audi A6 e-tron by malo byť vybavené akumulátorom s kapacitou okolo 100 kWh, čo by malo stačiť na zhruba 700 kilometrov dojazdu. K dispozícii by malo byť tiež rýchlonabíjanie s výkonom 270 kW. Za ideálnych podmienok by malo vozidlo poskytnúť dojazd 300 km iba za 10 minút nabíjania.

Audi A6 Avant e-tron concept

Bude iba kombi?

Čo sa týka novej generácie Audi A5 (po starom A4), zaujímavá je jedna vec. Po internete koluje množstvo špionážnych fotografií z testov tohto automobilu, avšak na všetkých sa nachádza vozidlo s karosériou kombi. Klasický sedan zatiaľ nebol videný ani raz.

Nové označenie sa pravdepodobne nedotkne modelového radu A8. Ten totiž má prísť koncom roka 2024 v úplne novej generácii ako výlučne luxusná elektrická limuzína. Audi už v tomto prípade so spaľovacími motormi ani v plug-in hybridných verziách nepočíta a zameria sa tak na konkurenčný boj s BMW i7 a Mercedesom EQS. Zaujímavosťou je, že Mercedes nedávno oznámil, že postupne upustí od označovania elektrických automobilov prívlastkom EQ. Taktiež je už nejaký čas známe, že Mercedes pripravuje radikálne zoštíhlenie modelového portfólia. Čo sa týka BMW, na odlíšenie elektrických modelov od spaľovacích bude naďalej používať písmeno i.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFrank Stephenson prináša vraj najbezpečnejšiu detskú autosedačku
Nasledujúci článokTEST Opel Astra GS Line – športiak do mesta?

1 COMMENT

  1. […] sa však kuna púšťa aj do vozidiel, už pred rokmi skúmala nemecká automobilka Audi. Toto „milé“ zvieratko lákajú teplé časti motora a jeho zvuky – predovšetkým v noci. […]

Comments are closed.