Domov News Frank Stephenson prináša vraj najbezpečnejšiu detskú autosedačku

Frank Stephenson prináša vraj najbezpečnejšiu detskú autosedačku

Frank Stephenson má pôsobivé renomé v automobilovom dizajne. Jeho skúsenosti nemožno spochybňovať, keďže zahŕňajú prácu na modeloch ako Ferrari F430, Maserati MC12 či McLaren P1. Podieľal sa aj na vozidle Mini Cooper R50 a mnohých ďalších. Teraz však obracia svoju pozornosť na úplne iný druh práce súvisiacej s automobilizmom.

Jeho spoločnosť Frank Stephenson Design stojí za detskou autosedačkou Babyark. Jeho firma tvrdí, že ide aktuálne o najbezpečnejšiu detskú autosedačku na svete. Za týmto vznešeným bezpečnostným tvrdením stoja high-tech materiály. Babyark má rám z uhlíkových vlákien a základňa má oceľové cievky pohlcujúce energiu. Tie sa dokážu pri náraze vysunúť, aby spomalili hybnosť sedadla smerom dopredu. Ochrana proti bočnému nárazu je inšpirovaná ďatľovými doštičkovými kosťami. Opierka hlavy využíva anti-šokový polymér D30.

Vhodná aj pre najmenších

Ak dôjde k nehode, detská autosedačka disponuje 14 senzormi vrátane akcelerometrov a gyroskopov. Tie majú schopnosť majiteľovi oznámiť, či je bezpečné pokračovať v používaní sedačky. Tento systém tiež radí rodičom, či detskú autosedačku správne nainštalovali vo svojom vozidle. Aplikácia dokáže pripomenúť rodičom dokonca aj zabudnuté dieťa v aute. Babyark je vhodná pre deti s výškou do 125 centimetrov a hmotnosťou od 1,8 do 29,5 kg. Autosedačka sa dá namontovať smerom dopredu, ale aj proti smeru jazdy.

Počas vývoja prešla autosedačka Babyark viac ako 200 nárazovými testami na vyhodnotenie potenciálu poranenia hlavy a hrudníka. Tam, kde väčšina detských sedačiek prichádza na jednoznačné limity použiteľnosti materiálu, tam začína Babyark. Spoločnosť tvrdí, že materiály z uhlíkových vlákien a ocele sa časom nedegradujú. 10 rokov po zakúpení produktu bude k dispozícii bezplatná servisná kontrola stavu autosedačky.

Prepredaj spustený, cena porastie

Babyark je momentálne k dispozícii na predobjednávku s dodávkami od 31. mája 2023. Cena začína na zhruba 990 USD a po oficiálnom spustení predaja sa zvýši na 1 190 USD. Spoločnosť tvrdí, že sa hodí pre viac ako 80 percent vozidiel a na webovej stránke nájdete nástroj na kontrolu kompatibility. Detská sedačka dostane ihneď po zakúpení 100-dňovú bezplatnú skúšobnú verziu, počas ktorej ju môžete poslať späť a vrátia vám vaše peniaze.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMotor1.com
Predchádzajúci článokPrior Design upravil Yaris GR
Nasledujúci článokAudi zmení názvoslovie svojich modelov