Domov News Ford Ranger Raptor vstúpil do predaja, takáto je jeho cena

Ford Ranger Raptor vstúpil do predaja, takáto je jeho cena

Slovenský zástupca značky Ford na Slovensku, Summit Motors Slovakia, oficiálne predstavil nový model Ranger Raptor a zverejnil aj jeho ceny.

Ford Ranger Raptor odprezentoval riaditeľ predaja a marketingu Ján Vrábel, ktorý okrem premiéry vozidla informoval o pripravovaných novinkách a plánoch značky Ford na najbližšie obdobie. „Sme potešení, že toto jedinečné vozidlo, ktoré je mimoriadne obľúbené u našich zákazníkov, dorazilo na slovenských trh a je dostupné u našich dílerov po celom Slovensku. Záujem zákazníkov bol ihneď od spustenia predaja enormný a neustále pretrváva,“ informoval Ján Vrábel.

Ford Ranger Raptor

Najlepší Raptor v dejinách

Model Ranger Raptor druhej generácie je skonštruovaný tak, aby dominoval púšti a zvládol hory. Zvyšuje latku terénneho výkonu a stelesňuje inteligentnejšie, húževnatejšie a schopnejšie vlastnosti prítomné v každom modeli Ranger novej generácie. Európski fanúšikovia modelového radu Ranger majú dôvod na oslavu, pretože úplne nový Ranger Raptor je prvým novým modelom z radu Ranger, ktorý prichádza do Európy. Ranger Raptor vyvinula športová divízia Ford Performance a je to najlepší výkonný derivát najnovšieho modelu Ford Ranger. Vďaka inteligentnejšej technológii, ktorá ovláda odolnejší hardvér novej generácie, sa v modeli Ranger Raptor spojil surový výkon s mechanickou a technickou precíznosťou, čím vznikol najpokročilejší Ranger v histórii.

Ford Ranger Raptor

Načúvanie zákazníkom

Najdôležitejšie pri vývoji robustného nového vzhľadu modelu Ranger novej generácie boli podnety zo strany zákazníkov. Spoločnosť Ford strávila veľa času s majiteľmi tohto vozidla zo všetkých kútov sveta, uskutočnila viac ako päťtisíc rozhovorov a desiatky zákazníckych seminárov, aby čo najlepšie porozumela tomu, ako zákazníci svoj pick-up používajú a čo od nového Rangera chcú a očakávajú. Z vizuálneho hľadiska je Ranger novej generácie odvážny a sebaistý a vyznačuje sa odhodlaným exteriérom, ktorý má spoločnú globálnu DNA nákladných vozidiel značky Ford.

Ford Ranger Raptor

Dizajn prináša novú definíciu mriežky chladiča a charakteristickú úpravu predných svetlometov v tvare svorky, zatiaľ čo jemná vystúpená bočná línia po stranách zahŕňa odvážnejšie oblúky kolies, ktoré dodávajú vozidlu pevný a stabilný postoj. Ford Ranger po prvý raz ponúka maticové svetlomety LED. Koncové svetlá vzadu sú navrhnuté v súlade s charakteristickou grafikou prednej časti. Vo vnútri sa vyníma kabína podobná osobnému automobilu a ponúka luxusné materiály príjemné na dotyk a vystupujúci dotykový displej orientovaný na výšku s charakteristickým systémom konektivity a zábavy Ford SYNC 4.

Možnosti pohonu

Zákazníci chceli mať na výber aj možnosť vyššieho výkonu a krútiaceho momentu na prevážanie ťažkých nákladov a jazdu v extrémnom teréne, a tak tím spoločnosti Ford pridal do ponuky osvedčený 3,0-litrový vznetový turbomotor V6 a upravil ho pre model Ranger. Motor je jednou z troch možností vznetového pohonu s turbodúchadlom, ktoré budú v ponuke pri uvedení vozidla na trh. „3-litrový vznetový turbomotor V6 je výkonný,“ hovorí Pritika Maharajová, riaditeľka programu vozidiel Ranger. „Keď riadite Ranger so vznetovým turbomotorom V6, máte pocit, že je to oveľa väčšie auto. A pôsobí naozaj drsne v tom zmysle, že má nekonečný výkon a krútiaci moment – a presne to si zákazníci želali.

Ford Ranger Raptor

Ranger novej generácie bude v ponuke aj s možnosťou výberu osvedčených 2-litrových radových štvorvalcových vznetových motorov s jedným a dvoma turbodúchadlami. Motor s jedným turbodúchadlom sa dodáva v dvoch rôznych výkonnostných úrovniach a poskytuje výkon, krútiaci moment a úspornosť paliva, čo je dôležité pre majiteľov malých firiem či vozové parky s úžitkovými vozidlami. Motor s dvoma turbodúchadlami predstavuje dômyselnejší a výkonnejší variant pre zákazníkov, ktorí chcú vyšší výkon, ale zároveň potrebujú hospodárnosť. Zákazníci si budú môcť osobne prispôsobiť Ranger novej generácie už od jeho uvedenia na trh pomocou sortimentu príslušenstva, ktorý tvorí viac ako 150 plne továrensky podporovaných doplnkov na pracovné účely, mestské využitie či dobrodružné cesty. Mnohé z doplnkov boli vyvinuté v spolupráci so spoločnosťou ARB 4×4 Accessories, popredným svetovým výrobcom príslušenstva a vybavenia pre terénne vozidlá.

Ford Ranger Raptor

Flexibilný kokpit

Zákazníci chceli flexibilný a moderný kokpit, ktorý by vyhovoval ich pracovným aj rodinným potrebám. Model Ranger musí teda vyhovovať obom a slúžiť ako pracovisko aj súkromné útočisko a poskytovať inteligentné možnosti pripojenia s vyššou mierou komfortu a väčšími možnosťami uskladnenia než doposiaľ. „Interiér je plyšový, ale má dvojaký účel – slúži na prácu i na zábavu. Nová krátka elektronická radiaca páka je ústredným bodom usporiadania a ďalším príkladom toho, že pri rozhodovaní sme sa skutočne riadili podnetmi zákazníkov,“ hovorí Tran. „Zákazníkom sa elektronická radiaca páka veľmi páčila – páčilo sa im na nej to, že vyzerá technologicky vyspelejšie a používa sa intuitívne.“ Tím dizajnérov vytvoril v interiéri aj šikovné úložné priestory a užitočné prvky. Vo vozidle majú zákazníci nielen miesto na odloženie telefónu či jeho bezdrôtové nabíjanie (ak je kompatibilné), ale k dispozícii je aj veľký odkladací priestor v stredovej konzole, do ktorého si môžu odkladať veci.

Na čo sme asi všetci čakali, je cena na slovenskom trhu. V základnej výbave XLT dostanete agregát 2.0 EcoBlue (170 k, 405 Nm) a to za cenu 47 748 eur. Trojlitrový šesťvalec dostanete od stupňa Wildtrack za 64 188 eur.

2023 Ford Ranger Raptor | CRAZY OFF-ROAD Test drive

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 49

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPosledné nové Ferrari Enzo môže byť vaše
Nasledujúci článokPriestranný Mercedes GLB prešiel faceliftom

2 COMMENTS

  1. […] si americká automobilka pripravila menšiu nadstavbu, ktorá ho približuje k vrcholnej verzii Raptor. V porovnaní so štandardnou verziou je rozchod kolies o 3 centimetre širší na oboch […]

Comments are closed.