Domov News Dongfeng sa u nás udomácňuje, prichádza s modelom T5 EVO

Dongfeng sa u nás udomácňuje, prichádza s modelom T5 EVO

Najnovším modelom značky Dongfeng na slovenskom trhu je kompaktné SUV T5 EVO. Svojou veľkosťou je porovnateľné napríklad s Hyundaiom Tucson alebo Kiou Sportage. Čo všetko ponúka?

Dongfeng T5 EVO je dynamicky strihnuté SUV, ktoré láka atraktívnym športovým dizajnom a pastelovými farbami. Sebavedomý vzhľad, 19-palcové kolesá a štvorica koncoviek výfukového systému možno napovedajú, že pod kapotou bude uložené niečo zaujímavé, ale nie je tomu tak. Pohonom sa Dongfeng T5 EVO orientuje skôr na racionálne zmýšľajúcich vodičov. Pod kapotou totiž nájdeme výhradne 1,5-litrový preplňovaný štvorvalec s rodným listom vydaným na spoločnosť Mitsubishi. Poskytuje najvyšší výkon 177 koní a maximálny krútiaci moment 260 Nm. Ten štandardne prenáša na predné kolesá 7-stupňová automatická prevodovka.

Luxus na čínsky spôsob

Vonkajšími rozmermi ide o typického zástupcu segmentu kompaktných mestských SUV. Do dĺžky meria 4565 mm, do šírky 1860 mm, do výšky 1690 mm, rázvor osí kolies je dlhý 2715 mm. Výrobca udáva kombinovanú spotrebu paliva 6,6 litra benzínu na 100 km. V súčasnosti ide o najluxusnejší automobil značky Dongfeng, aký sa predáva na slovenskom trhu. Sedadlo vodiča je nastaviteľne elektricky a disponuje vyhrievaním, odvetrávaním aj masážnou funkciou. Podobné vymoženosti však pre spolujazdca už nie sú dostupné. Zato uzatvárateľná schránka medzi prednými sedadlami je tiež chladená, resp. vyhrievaná.

Dongfeng T5 EVO

Čierna skrinka

Interiéru dominujú dva 10,25-palcové displeje. Luxusný dojem navodzuje kožou obšitý volant a čalúnenie z jemnej kože Nappa. Neprehliadnuteľným prvkom je aj rozsiahla panoramatická strecha zasahujúca nad hlavy zadných pasažierov. Dvere batožinového priestoru sa ovládajú elektricky a vodičovi pri parkovaní pomôžu senzory a zadná parkovacia kamera. V uponáhľanom svete je určite praktické mať na palube čiernu skrinku s režimom fotenia. Ľahšie sa vám v prípade nejakej poistnej udalosti budú dokazovať vaše tvrdenia.

Dongfeng T5 EVO

Ceny

Dongfeng T5 EVO sa na Slovensku predáva v dvoch výbavách. Lacnejšia Luxury stojí 30.990 eur, drahšia Heat Wave stojí 32.490 eur. Tá je charakteristická žlto-čiernym prevedením s ešte športovejším bodykitom. Priplácať sa ešte dá za LED svetlá (390 eur) a metalickú farbu (400 eur). Dongfeng poskytuje na vozidlo záruku 3 roky/100.000 km.

Dongfeng T5 EVO

V priebehu tohto roka by sa u nás mala začať predávať aj elektrická verzia EV. Tá bude mať výkon 204 koní, krútiaci moment 340 Nm a vďaka batérii s kapacitou 86 kWh prejde na jedno nabitie 521 kilometrov.

V minulosti sme otestovali dva iné modely značky Dongfeng. Aké sme s nimi mali skúsenosti, si môžete pozrieť tu:

TEST Dongfeng Fengon 5 - veľký ako Kodiaq, no stojí len...

TEST Dongfeng Glory 500 - vyrovná sa európskym značkám?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJarná starostlivosť o auto. Na čo by ste nemali zabudnúť?
Nasledujúci článokEurópska komisia chce, aby ropné spoločnosti budovali úložiská oxidu uhličitého