Domov Elektromobilita Genesis pripravuje vysokovýkonný elektromobil

Genesis pripravuje vysokovýkonný elektromobil

Značka Genesis sa snaží rozšíriť svoj rad elektrických vozidiel o sériu vysokovýkonných vlajkových lodí. Tie majú poskytovať vysoký výkon a priniesť maximálne pohodlie, luxus a dôraz na životný štýl.

Genesis rozhodne nespí na vavrínoch. Po trojici nedávnych koncepčných vozidiel Genesis X Concept, Genesis X Speedium Coupe Concept a Genesis X Convertible Concept, najvyšší manažment značky uviedol, že skúma realizovateľnosť vysokovýkonných elektrických športových vozidiel. Rád by ich zaradil do svojho portfólia limuzín a SUV modelov, aby tak obohatil rôznorodosť výberu pre svojich zákazníkov. Vedúci produktového plánovania Mark Choi naznačil, že takéto vysokovýkonné modely by boli súčasťou základnej ponuky a nie oddelené ako v prípade značky Hyundai a ich divízie N.

Modely “bez námahy”

„Nechceme vytvoriť vysokovýkonnú podznačku alebo niečo podobné,“ povedal Choi. „Nedávno sme sa rozhodli pre identitu produktu nazvanú “bez námahy”. Ide o niečo, čo môže byť príjemné, ale aj niečo, čo má silu a výkon. Dokáže tak uspokojiť požiadavky zákazníkov v oblasti luxusu a životného štýlu.“

Generálny riaditeľ značky Graeme Russell na to nadviazal slovami: „Reakcia na naše koncepty zo strany širšieho mediálneho publika, investorov, predajcov a partnerov bola mimoriadne pozitívna. Takže z hľadiska značky a z hľadiska vhodnosti jednoznačne veríme, že existuje príležitosť. Pýtame sa, či je to možné, či sa to dá uskutočniť, ako to umiestnime a všetko ostatné. Rád by som videl, ako ožije niektorá z našej trilógie Genesis X. Existuje túžba po všetkých troch, ale to, či všetky tri môžu vzniknúť, ukáže čas.”

Na ceste k elektrickej budúcnosti

Genesis plánuje uvádzať na trh elektrické autá až od roku 2025. Na ceste k čisto elektrickému portfóliu tak zostane zhruba do roku 2030-2031. Dizajnový jazyk výrobcu sa má vyvíjať od polovice tohto desaťročia, pričom sa chcú vyhýbať tradičnému štýlu automobilov so spaľovacím motorom. Genesis predstaví aj nové tvary karosérie, možno aj vrátane spomínaných supermini a športových áut.

V automobilke nechcú robiť iba menšie zmeny, pride im to ako málo originálny postup. Rozhodli sa ísť smerom nových dizajnov, veria v pokrok a majú aj príznačnú odvahu. Nastavili si jasnú stratégiu a chcú prinášať nové a zaujímavé automobily.

Každý jeden unikát

Pôjde o elektrifikované modely, ktorým bude dominovať aerodynamika. Každý z nich vznikne ako jedinečný kúsok. Značka nechce pripustiť podobnosti s modelmi s konvenčnými spaľovacími motormi. Spoločnosť Genesis tiež potvrdila, že zvažuje, či nastal teraz ten správny čas na uvedenie luxusného malého auta. Malo by ísť o vozidlo založené na koncepte Mint z roku 2019. Ten sme mali možnosť prvýkrát vidieť ešte na autosalóne v americkom New Yorku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRETRO: Renault Mégane v pretekárskej kombinéze vyzeral famózne
Nasledujúci článokTEST Citroen C4 X je novodobý sedan, v ktorom nafta neumiera