Domov News Mazda 3 dostane facelift, zmeny sa udejú v interiéri

Mazda 3 dostane facelift, zmeny sa udejú v interiéri

Mazda 3 ako ju poznáme bola uvedená na trh ešte v roku 2019. To logicky znamená, že si pomaly ale isto zaslúži facelift. Ten prichádza, ako to už zvykom býva, v polovici životnosti tejto generácie. 

Japonská značka uvedie svoj nový faceliftovaný model Mazda 3 na trh v budúcom roku. Aj keď exteriér zostane takmer úplne rovnaký, štvrtá generácia Mazdy 3 po facelifte dostane novú technológiu a prepracovanú štruktúru úrovní výbavy. Ceny aktualizovanej Mazdy 3 ešte neboli zverejnené. Vieme však, že na výber zostanú varianty hatchback aj sedan. Celková výbavová línia Mazdy 3 zostane aj po facelifte rozdelená do viacerých stupňov a takmer každý si pride na svoje.

Mazda 3

Väčšia obrazovka a plná konektivita

Hlavnou inováciou, z ktorej chce Mazda 3 ťažiť v roku 2024, je väčšia centrálna obrazovka. Z pôvodnej 8-palcovej uhlopriečky sa zväčší na slušných 10,25 palca. Stále však nepôjde o dotykovú obrazovku. V platnosti zostáva aj ovládanie otočným ovládačom umiestneným na stredovej konzole, ktorý, mimochodom, vcelku intuitívne padne do ruky.

Bezdrôtové pripojenie Apple CarPlay a Android Auto sa stane štandardom, rovnako ako bezdrôtové nabíjanie smartfónu. Porty USB boli vymenené za jednotky USB typu C. Pod kapotou sa neudejú pravdepodobne žiadne zmeny. Štvorvalec e-Skyactiv X s výkonom 183 koní zostane v ponuke a k dispozícii bude aj motor e-Skyactiv G s výkonom 120 koní. V obidvoch prípadoch ide o 2,0-litrové benzínové jednotky s 24V mild-hybridnou technológiou.

Mazda 3

Pod kapotou nič nové, pride nový lak karosérie

Menej výkonný e-Skyactiv G je k dispozícii v celom rade výbavy Mazda 3 s možnosťou výberu automatickej alebo manuálnej prevodovky. Výkonnejší e-Skyactiv X s manuálom si môžu záujemcovia vybrať buď s manuálnou alebo automatickou prevodovkou na základe zvoleného stupňa výbavy. Pri vyšších výbavových líniách dostanete tento motor výhradne s automatickou prevodovkou.

Automobilka sa rozhodla nejak výrazne nezasahovať do štýlu modelu Mazda 3. Niektoré stupne výbavy však dostanú nové čierne zliatinové disky a do čiernej sa odejú aj spätné zrkadlá a niektoré detaily na karosérii. S faceliftom prichádza do portfólia aj nová farba Ceramic Metallic.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokĎalšie LEGO, ktoré musíte mať: postavte si Le Mans špeciál Peugeot 9X8
Nasledujúci článokObčasné dlhé cesty s elektromobilom? Žiadne nabíjanie, Kia má riešenie