Domov News Historicky prvé dvojité pódium pre tím Jaguar vo Formule E v Berlíne

Historicky prvé dvojité pódium pre tím Jaguar vo Formule E v Berlíne

Tím Jaguar TCS Racing dosiahol v Berlíne prvé double v šampionáte ABB FIA Formula E. Mitch Evans získal v tejto sezóne svoje druhé víťazstvo v rade a jeho tímový kolega Sam Bird, ktorý skončil druhý, dosiahol svoje tretie pódium a najvyššie umiestnenie v sezóne.

Preteky na 43 kôl poskytli napínavé dianie od začiatku do konca. Sam Bird do pretekov vyštartoval z prvého radu štartového roštu. Mitch Evans štartoval ako deviaty. Keďže sa vedúci jazdci pretekov často menili, Mitch sa obozretne musel vyhýbať haváriám svojich konkurentov. Sam Bird sa ujal vedenia pretekov na okruhu Tempelhof pri štyroch rôznych príležitostiach a obaja jazdci spolupracovali na maximalizácii efektivity. Celkovo sa na čele vystriedalo osem rôznych lídrov, ale napokon ako prvý preťah šachovnicovú vlajku Evans a hneď za ním aj Bird. Tímu Jaguar TCS Racing dokonalo vyšla stratégia a môže sa tak radovať zo vzácneho double.

Diváci svedkami 190 predbiehacích manévrov

Vedeli sme, že dnešné preteky budú o šikovnej stratégii. Potrebovali sme zachovať pokoj, spolupracovať a napredovať a presne to sa nám podarilo. Všetci podali fantastický výkon a tieto výsledky neprichádzajú bez neskutočného úsilia celého tímu. Boli to neuveriteľne náročné preteky s množstvom predbiehaní a išlo o to, robiť správne rozhodnutia v správnom čase, vyhnúť sa akýmkoľvek problémom a mať auto, ktoré by mohlo dosiahnuť výsledok, aký sme dosiahli dnes. Som tak hrdý na celý tím, naše prvé double. Finiš na prvých dvoch miestach je niečo, na čo nikto z nás nikdy nezabudne“, radoval sa po pretekoch James Barclay, šéf tímu Jaguar TCS Racing.

Tím Jaguar TCS Racing v celkovom hodnotení tímov majstrovstiev sveta ABB FIA Formula E zostáva na treťom mieste, na vedúci tím Tag Heuer Porsche stráca 30 bodov. Mitch Evans je v celkovom hodnotení jazdcov na 5. mieste so 76 bodmi, vedúci Pascal Wehrlein z tímu Porsche ich má na svojom konte 100. Sam Bird má 62 bodov a je siedmy. Šampionát pokračuje 9. kolom 6. mája v Monaku.

Stunning drama and 190 OVERTAKES | SABIC Berlin E-Prix - Race Highlights

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTakúto akciu v Kauflande nenájdete, k autu vám pribalia hodinky aj motorový čln
Nasledujúci článokAston Martin DBS 770 Volante je poctou motoru V12