Domov Elektromobilita Ford Transit Custom tras sa, prichádza Maxus eDeliver 7

Ford Transit Custom tras sa, prichádza Maxus eDeliver 7

Výstava úžitkových vozidiel 2023 sa stala miestom odhalenia modelu s označením Maxus eDeliver 7. Ide o najnovší počin čínskej značky, ktorá prináša na trh ďalšie elektrické úžitkové auto. Táto spoločnosť vzišla z pozostatkov bývalého britského výrobcu LDV.

Maxus eDeliver 7 môžeme považovať za stredne veľkú dodávku, ktorá je tvarom a rozmermi podobná Fordu Transit Custom. Na rozdiel od tohto modelu ju čínska značka dodáva výhradne s elektrickým pohonom. Maxus eDeliver 7 vybavený 88 kWh batériou má dojazd zhruba 330 kilometrov v testovacom cykle WLTP. K dispozícii dostanú záujemcovia aj menšiu 77 kWh batériu. Pohon pochádza z elektromotora s výkonom 201 koní, ktorý disponuje krútiacim momentom 330 Nm. Pohon sa prenáša na predné kolesá. Zrýchlenie z 0 na 100 kilometrov trvá presne 11 sekúnd.

Zdroj: AutoExpress
Tri veľkosti a slušná možnosť zaťaženia

Nabíjanie zahŕňa zdroje AC a DC, ale zatiaľ čo maximálna rýchlosť nabíjania nebola potvrdená, spoločnosť Maxus tvrdí, že batériu možno nabiť na 80 percent kapacity za 43 minút. Do ponuky sa dostanú tri veľkosti karosérie skriňových dodávok, pričom L1H1 ponúkne 5,9 metrov kubických nákladového priestoru. Dodávka s dlhším rázvorom L2H1 ponúka 6,7 ​ metrov kubických priestoru a model L2H2 s vysokou strechou ponúka 8,7 metrov kubických. Rázvor kolies meria 3 000 mm pre karosériu L1 a 3 366 mm pre L2. V ponuke sú užitočné zaťaženia do 1,2 tony.

K dispozícii sú režimy Eco, Normal a Power, ktoré pomáhajú spravovať kapacitu batérie. Do bezpečnostnej výbavy môžeme zaradiť aj detekciu mŕtveho uhla, asistenta na udržiavanie v jazdnom pruhu, asistenta pre núdzové brzdenie, upozornenie na únavu vodiča, predné a zadné parkovacie senzory a 360-stupňové kamery. Vnútri má kabína trojmiestne usporiadanie, pričom 12,3-palcový dotykový displej z luxusného elektrického MPV Mifa 9 patrí do štandardnej výbavy. Okrem použitia vlastného softvéru Maxus ponúka aj možnosť konektivity Apple CarPlay a Android Auto.

Zdroj: AutoExpress
Osvedčené praxou?

Mark Barrett, riaditeľ spoločnosti Harris Maxus, pri predstavení eDeliver 7 povedal: „Dnes predstavujeme naše štvrté vozidlo na CV Show a šiesty elektromobil za sedem rokov. Za ten čas sme sa umiestnili ako líder na trhu, pokiaľ ide o elektrické vozidlá, a eDeliver 7 stavia na našom rade elektrických vozidiel. Naše elektrické dodávky sa ukázali ako obľúbené u firiem v doručovacom, farmaceutickom a potravinárskom sektore.“

Následne pokračoval: „Zároveň sa stali prvou voľbou pre mnohé miestne zastupiteľstvá, ktoré chcú prejsť na elektrický pohon. Náš najnovší prírastok je určený pre tých, ktorí potrebujú väčšiu kapacitu užitočného zaťaženia ako eDeliver 3, ale možno nepotrebujú plné možnosti nášho eDeliver 9.“ Ceny za Maxus eDeliver 7 oznámi automobilka v júni. Očakáva sa, že cena sa dostane niekde medzi existujúci eDeliver 3 a väčší eDeliver 9. Na trh sa tento automobil dostane v auguste tohto roka.

Zdroj: Parkers.co.uk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokFord Mustang 6. generácie definitívne skončil. Nástupca by mohol prísť na trh už toto leto
Nasledujúci článokBMW XM ako vrchol ponuky? Kdeže, naloží mu aj najmenšie M-ko

1 COMMENT

Comments are closed.