Domov News Obytné vozidlá majú nového kráľa – Palazzo Superior

Obytné vozidlá majú nového kráľa – Palazzo Superior

Máte radi obytné vozidlá? Ak áno, tak pri tomto kúsku vám potečú sliny. Takmer 14-metrové monštrum nesie názov Palazzo a pravdepodobne ide o najluxusnejšie obytné vozidlo na svete.

Obytné vozidlá sú špecifickou sekciou automobilizmu. Tí, ktorých tieto autá zaujímajú, sa možno zamysleli nad tým, ako asi vyzerá to najlepšie, najluxusnejšie a najdrahšie obytné auto na svete. Ak vám obklad ako sklo, porcelán či drevo nestačí a chcete výber dekoru posunúť na oveľa vyšší level, odpoveď na vašu otázku ponúka model Palazzo Superior. Samotný výrobca označil tento kúsok za najluxusnejší na svete. Ak by ste však chceli aj estetickosť, v modeli Palazzo ju nehľadajte. Ale zasa ako sa vraví, proti gustu žiaden dišputát.

Dizajn pre Mercedes

Model Palazzo Superior môžeme zaradiť do tej najvyššej rady obytných vozidiel výrobcu Marchi Mobile Vienna. Meria takmer 14 metrov, presnejšie 13,7 metra a do výšky má 4 metre. Tento číselný údaj však ani zďaleka nie je konečným. Vďaka možnosti rozloženia sa výška dostane na hodnotu 6 metrov a šírka na 5 metrov. Ak vám značka Marchi Mobile Vienna nehovorí nič, jej zastúpenie na Slovensku nenájdete. Táto firma má svoje zastúpenie v Amerike, Nemecku, Švajčiarsku a v susednom Rakúsku.

Prejdime k samotnému dizajnu tohto obytného monštra. Ten pochádza z pera dizajnéra Luigiho Colaniho, ktorý ho pôvodne navrhol pre Mercedes-Benz. Kabína modelu Palazzo Superior je vyrobená z uhlíkových vlákien a palubná doska hľadala svoju inšpiráciu v letectve. Výrobca hodiniek Askania dodal jedny zo svojich modelov aj do samotnej palubnej dosky. Interiér ponúkne viacero sekcií. Nájdeme tam predsieň, kúpeľňu, kuchyňu, spálňu a takpovediac aj SPA. Definícia SPA pozostáva z veľkej sprchy so svetielkami a ohrievačom vody. A na záver nesmie chýbať ani balkón.

Ako britská kráľovská rodina

Vozidlo ponúka nádrž až na 800 litrov vody a rovnako veľká nádrž je aj na použitú vodu. Toaleta má svoju vlastnú nádrž s objemom 250 litrov. Ak budete chcieť zaujať, do tejto kolónky si určite zapíšte posteľ Hypnos. Takýto typ totiž používa aj britská kráľovská rodina. Viacerí označujú tieto postele za tie najlepšie na svete a ceny samotných matracov sa pohybujú v tisícoch eur. Vo výbave nechýba ani chladnička, kávovar, televízia s uhlopriečkou 42 palcov a satelitné pripojenie.

Pre audio zážitok výrobca použil reproduktory od spoločnosti Steinway & Lyngdorf, ktoré sú tiež z tých najdrahších. A aby všetko toto mohlo fungovať, potrebuje to aj svoju šťavu. Prísun elektriny majú na starosti dva generátory. Aby sa táto luxusná vec na kolesách aj niekam dostala, pod kapotu je skrytý šesťvalec od Volva s výkonom 600 konských síl. Celý tento kolos váži zhruba 28 ton a jeho maximálna rýchlosť dosahuje hodnotu 150 km/h. Ak by vás zaujímala aj cena, tá osciluje niekde na hranici 3 miliónov eur.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVodička školského autobusu počas jazdy omdlela, hrdinská reakcia siedmaka
Nasledujúci článokFabia pravdepodobne skončí, varuje šéf Škody. Dôvod neprekvapí