Domov News Honda e:NY1 je elektrické SUV do európskych ulíc

Honda e:NY1 je elektrické SUV do európskych ulíc

Kompaktné SUV Honda e:NY1 je postavené na úplne novej podvozkovej platforme. Ponúkne dojazd vyše 400 km.

Honda e:NY1 (názvom pripomínajúce anglické slovíčko “anyone” – ktokoľvek) využíva všetky výhody elektrickej podvozkovej platformy. Krátky predný previs, veľké kolesá a dlhý rázvor osí kolies vytvárajú dojem mohutného postoja a vnútorného priestoru napriek kompaktnému pôdorysu karosérie zaraďujúcej toto vozidlo do segmentu B. Model e:Ny1 prvýkrát predstavuje úplne novú elektrickú identitu značky Honda s bielymi znakmi „H“ na celom vozidle vrátane predného štítu, stredových krytov kolies a volantu. Okrem toho sa na zadných dverách nachádza nový typ písma s nápisom „Honda“, ktorý bol vytvorený elektrické Hondy novej generácie.

Honda e:NY1

Model e:Ny1 je postavený na novo vyvinutej platforme e:N Architecture F. Tá využíva elektromotor umiestnený vpredu. Platforma á sa zameriava na tri základné atribúty: špecializovanú štruktúru karosérie s vysokou tuhosťou, nízke ťažisko a starostlivo riadenú aerodynamiku pod podlahou. Honda preto tvrdí, že e:NY1 poskytne zábavnú a sebavedomú jazdu.

Zatiaľ jediná možnosť pohonu

Platforma obsahuje integrovanú pohonnú jednotku, elektromotor a prevodovku tri v jednom. Vďaka tomu dosahuje maximálny výkon 150 kW (204 koní) a krútiaci moment 310 Nm, čo sú momentálne na poli elektrických vozidiel štandardné hodnoty. Pod podlahou je uložená vysokokapacitná lítium-iónová batéria s kapacitou 68,8 kWh umožňujúca dojazd do 412 km (WLTP) a schopnosť rýchlo nabíjania z 10 na 80 % za 45 minút.

Honda e:NY1

Vysokopevnostná oceľ bola použitá na 47 % miestach karosérie, čím sa zabezpečila jej vysoká torzná tuhosť a ľahkosť. Spolu s novou platformou a pohonnou jednotkou ponúkajú dynamický výkon, výnimočný komfort a kultivovanosť, ktoré vodiči očakávajú od najnovšieho elektromobilu značky Honda.

Honda e:NY1

Model e:Ny1 je ďalším krokom v našej ceste k elektrifikácii v Európe,“ uviedol Tom Gardner, hlavný viceprezident spoločnosti Honda Motor Europe, Ltd. „Naša vývojová filozofia spája inteligentnú technológiu orientovanú na zákazníka s krásnym dizajnom a zábavnou dynamikou jazdy. Toto najnovšie SUV je príkladom záväzku spoločnosti Honda k elektrifikácii a predstavuje najnovší krok na našej ceste k nej.

Bližšie informácie o vozidla Honda zatiaľ nezverejnila. Nepoznáme ani ceny a termín uvedenia modelu e:NY1 na trh. Prvým elektromobilom značky Honda predávaným v Európe je model e.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMOTO TEST Honda CB750 Hornet – ikona sa vracia
Nasledujúci článokCupra má nové auto, meno dostalo po štvrti v Barcelone

1 COMMENT

  1. […] pri vývoji jej produkčných vozidiel. Spoločnosť v súčasnosti očakáva príchod svojho SUV e:Ny1 a nedávno potvrdila svoj plynulý prechod na plne elektrický modelový rad. Aston Martin, ktorý […]

Comments are closed.