Domov News BMW chcelo konečne postaviť pekné auto a takto to dopadlo…

BMW chcelo konečne postaviť pekné auto a takto to dopadlo…

Mníchovská automobilka pri príležitosti otvorenia podujatia Concorso d‘ Eleganza Villa d‘ Este 2023 predstavuje štúdiu BMW Concept Touring Coupé.

Oddelenie BMW Design prepracovalo tradičný tvar karosérie športového kupé, vďaka čomu štúdia BMW Concept Touring Coupé využíva tvary shooting brake. Luxusný nádych interiéru vytvárajú precízne spracované kožené povrchy od talianskeho výrobcu Poltrona Frau. Priestor za sedadlami poskytuje dostatok miesta na uloženie batožiny pre spontánne výlety. Spolu s vozidlom sa ukazuje aj samotná batožina vyrobená na mieru v brašnárskej dielni Schedoni v talianskej Modene. Súprava pozostáva z dvoch veľkých a jednej malej víkendovej tašky a z obalu na obleky, pričom všetky kúsky dokonale ladia s vozidlom.

Štúdia BMW Concept Touring Coupé oslavuje prapôvodnú radosť z jazdy,“ hovorí Domagoj Dukec, šéf oddelenia BMW Design. „Vysoko emotívne vozidlo, ako je toto, ukazuje, že vášeň pre všetko, čo súvisí s radosťou z jazdy, bola v priebehu vekov našou súčasťou a rovnaké to bude aj v budúcnosti.

BMW Concept Touring Coupé

Odkaz na 328 Touring Coupé

BMW Concept Touring Coupé spája koncepciu karosérie opradenú tradíciou s technológiou puristického moderného športového vozidla. Jeho proporcie a názov pripomínajú model 328 Touring Coupé, ktorý už v roku 1940 vyhral vytrvalostné preteky Mille Miglia. Funkčnosť koncepcie shooting brake sa prikláňa k modelovým variantom vozidiel BMW radu 02 zo začiatku 70. rokov, ktoré sa vyznačovali označením Touring v ich názve, aby sa odlíšili od sedanov. Vyhotovenie označení na zadnej časti a vo vnútri sa inšpirovalo pôvodnými nápismi tohto historického predchodcu. Štúdiu BMW Concept Touring Coupé poháňa radový šesťvalcový motor s bližšie nešpecifikovaným výkonom.

BMW Concept Touring Coupé

Tvary zadnej časti vznikli z plynulých kontúr strechy, ktoré plynule splývajú so zadnými bočnými panelmi a zvýrazňujú atletické ramená automobilu. Ploché zadné okno a jasne definované povrchy karosérie zase zdôrazňujú pevný postoj vozidla. Pri pohľade zboku padne do oka zreteľne rozpoznateľné spracovanie proporcií shooting brake. Dlhá kapota, aerodynamické obrysy strechy a mohutná zadná časť tvoria charakteristický dvojpriestorový dizajn, zatiaľ čo predĺžená grafika bočných okien s Hofmeisterovým oblúkom a rozšírenými blatníkmi zadných kolies podčiarkujú jeho športovú eleganciu.

BMW Concept Touring Coupé

Lak karosérie Sparkling Lario vznikol špeciálne pre túto štúdiu. Vďaka vloženým vločkám modrého skla dosahujú jeho sivohnedé odtiene dojem hĺbky. Efekt dotvárajú strieborno-bronzové doplnky a špeciálne navrhnuté ľadviny masky chladiča BMW s pozdĺžnymi lištami.

Poltrona Frau

Atmosféru interiéru BMW Concept Touring Coupé definuje obvyklá orientácia kokpitu na vodiča. Dvojfarebné vyhotovenie z talianskej kožiarskej dielne Poltrona Frau horizontálne rozdeľuje interiér na dva odlišné farebné segmenty. Tmavohnedý tón v hornej časti napomáha sústredeniu pri jazde. Útulné pohodlie a teplo do interiéru prináša svetlohnedá sedlová farba v jeho spodnej časti.

Precízna perforácia, ako aj zapletené kožené remienky na lemoch sedadiel a ďalších prvkoch interiéru zvýrazňujú jeho remeselný charakter, ktorý spája tradičné remeselné spracovanie na najvyššej úrovni s modernými dizajnovými princípmi.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.3 / 5. Počet hodnotení 41

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokUnikli zábery Nio ET5 Touring. Vyzerá veľmi dobre
Nasledujúci článokAutonómny autobus v Škótsku vyráža na cesty